שלום. אני מעוניין להתחיל ללמוד חשבונאות וברצוני לשאול מספר שאלות.
1 - האם יש הבדל ברמת הקושי של *החומר הנלמד* בין האוניברסיטה הפתוחה , ל - אונברסיטות אחרות / מכללות?
2 - מהם הדברים עליהם אני יכול לעבוד ולחזק לקראת הלימודים לחשבונאות. כגון - מתמטיקה / אנגלית ועוד.
3 - מה זה אומר מסלול לימודים שהוא חד חוגי ומסלול לימודים שהוא דו חוגי?
4 - מה זה אומר תואר בחשבונאות עם התמחות ב - כלכלה, משפטים, מנהל עסקים, מחשבים ועוד. איך זה בא לידי ביטוי במציאת עבודה? אם אני בוחר בהתמחות במחשבים , הרי אני לא יודע מחשבים למדתי חשבונאות.
5 - אם אני לא עושה סטאז שנתיים אחרי הלימודים במה אני יכול לעבוד אחר כך או שזה מחייב עם הלימודים?
6 - אם אני עושה סטאז שנתיים אך בוחר לא ללכת לבחינות הסמכה של איגוד רואי החשבון. האם זה משפיע על מציאת עבודה או ההתרשמות עליי בקורות חיים במציאת עבודה כרואה חשבון?
תודה על העזרה :)
נ
נועה חזן
בחירת מוסד לימודים
שלום עמית,
1. האוניברסיטה הפתוחה נועדה להתאים למי שמתקשה להתקבל ללימודים במוסדות לימוד אחרים אך כיום ישנה סיבה נוספת - והיא מרכזית הרבה יותר - התאמה לאנשים עובדים. לעיתים מרצים באוניברסיטה אותם מרצים ממוסדות הלימוד האחרים בארץ המציעים את המסלול כך שהרמה לא נמוכה או גבוהה יותר ממקומות אחרים 2. תמיד טוב לקרוא אנגלית ולחזק את השפה לפני הלימודים. לגבי מתמטיקה, כדאי לבדוק מה הקורסים בסילבוס ולעבור על הנושאים שם. 3. מסלול חד חוגי הוא מסלול בו תלמד רק חשבונאות ומסלול דו חוגי כולל תחום נוסף - יכול להיות ניהול, כלכלה או כל תחום אחר. 4. ההתמחות תסיע לך בהגשת מועמדות לתפקידים ספציפיים. אם יש תחום שמעניין אותך יותר מאחרים, תוכל לבחור בו בתור התמחות. 5. כדי לקבל רישיון לעסוק בתחום אתה מחוייב בסטאז', במידה ולא תעמוד בדרישה הזו לא תקבל רישיון ולא תוכל לעסוק בתחום באופן רשמי. 6. ללא מעבר של בחינות הסמכה לא תוכל לעסוק בתחום - לא תוכל להיות רואה חשבון כי לא תהיה מוסמך.
בברכה, נועה חזן - יועצת לימודים
ע
עמית
לימודי חשבונאות
אז בגדול כל ה3.5 שנים של הלימודים לא חשובים עם אתה לא עובר את המבחן בסוף שנתיים של סטאז?
נ
נועה חזן
לימודי חשבונאות
שלום עמית,
ספציפית בתחום הזה כך הדבר - כל עוד לא תחזיק ברישיון בתוקף ותעמוד בכל הדרישות (הכוללות בין השאר סטאז'), לא יהיו לך יותר מידי אפשרויות תעסוקה בתחום, אם בכלל.