הי, רציתי לדעת עד כמה רואה חשבון עם מסירות לעבודה ונחישות יוכל להצליח להרוויח משכורות טובות כמו של מתכנת בהייטק? עד כמה יש אפשרויות להתקדם מבחינת שכר ולא להשאר בשכר בינוני?
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
משכורת רואה חשבון
היי מיקאלה,
צירפתי עבורך קישור לנתונים עם שכר ממוצע של רואי חשבון לפי עמדה ותפקיד. השכר הממוצע די גבוה אך כמובן תלוי בסוג ההשכרה שלך ובוותק. אפשרי מאוד להגיע למשכורות גבוהות בעבודה קשה ואם את עובדת בחברות הנכונות.
כמובן שזה תלוי במוטיבציה שלך לתחום ובזמן שאת מוכנה להשקיע.
משכורת רו"ח
תודה רבה על התגובה! הסתכלתי בקישור ששלחת לי, אבל הייתי שמחה לדעת עד כמה הוא מציאותי? כי אחרי מחקר לא קטן באינטרנט, ראיתי הרבה תגובות של אנשים שקוראים להתרחק מהמקצוע כי הוא לא מתגמל מבחינה כלכלית, וזה הלחיץ אותי.
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
משכורת רו"ח
היי מיקאלה,
כמובן שאף מידע לגבי שכר לא יכול להיות מדויק ב 100 אחוז. היום משכורות לצערנו תלויות בהרבה יותר מההשכלה והכישורים שלנו אלא בביקוש וחברה שבה אנחנו עובדים. ישנם סקרים שמראים שיש הבדל גדול בין השכר בחברה קטנה לגדולה, בין חברה בינלאומית לישראלית ובין חברות סוג החברה והייעוד שלה.
איני רואת חשבון ולמען ההגינות איני מכירה גם הרבה רואי חשבון באופן אישי אבל בסופו של דבר שום דבר לא יכול להבטיח לנו שכר גבוה או לפי ההמוצע, מה שכן אפשר לעשות זה לכוון מראש את המטרות שלנו, להבין באיזה סוג של חברות היית רוצה לעבוד ותכנן את מסלולי הלימוד שלך גם שתתאימי לעבוד בחברה הסצפיפית שאליה את מכוונת או חברה שדומה לה.
את גם תמיד יכולה לדבר עם בוגרי תארים או למצוא קבוצות ברשתות החברתיות של רואי חשבון ולהתייעץ עם אנשים שונים על מהלך הקריירה שלהם ולשמוע חוות דעת מרואי חשבון שנמצאים בשוק העבודה.
בברכה,
שיר בלעש - יועצת לימודים
ג
ג'ורג'
קשה להשוות בין רואה חשבון למתכנת
מתכנת מרוויח הרבה די על ההתחלה ורואה חשבון מתחיל להרוויח טוב רק אחרי כמה שנים טובות של ניסיון. מתכנת בגיל 50 עשוי למצוא את עצמו מובטל, כאשר רואה ח-ן נמצא בד"כ במסלול יציב (או שכיר או עצמאי).