הראשונה אני מעוניין לעבוד ולהשקיע את חיי בתחום הפיננסי, לפי מה שהבנתי, ראיית חשבון זו דלת לא קלה אך נוחה יחסית להיכנס דרכה לתחום. שהיא מאפשרת להתמקם בעמדות טובות ושיש לה ביקוש. אני לא טועה, נכון? כמובן שאני אשמח לשמוע על מקצועות נוספים משאפשרים כניסה נוחה לתחום.
השנייה, בהנחה שאבחר במקצוע זה אילו שילובים קיימים בתחום? שמעתי על ראיית חשבון עם כלכלה, משפטים ומנע"ס, מה ההבדלים בינהם ומה עוד יש?
ש
שרונה קרני
תשובה
שלום על מנת להשתלב בתחום הפיננסי ,כמובן שאתה יכול להות רואה חשבון, אבל ישנה אפשרות נוספת של תואר ראשון במנהל עסקים בהתמחות של מימון, בסופה תוכל להשתלב בתחוימים הבאים: יועץ השקעות במערכת הבנקאית ובבתי השקעות יועץ פנסיוני מנהל סיכונים בבתי השקעות ובבנקים אנליסט מנהל השקעות (לאחר מספר שנים של ניסיון)
מלבד העיסוק בשוק ההון תוכל להשתלב בתעשייה בתפקידים שונים ובמחלקות שונים בפירמה. בין העיסוקים האפשריים:בדיקת כדאיות פרויקטים, הערכות שווי, ניהול כספים ותקציב. לגבי שאלתך השנייה ישנם שילובים שונים בשילוב של משפטים וחשבונאות אתה יכול להיות בסיום התואר גם רואה חשבון וגם עורך דין, אילו מסלולים תובעניים מאד ואינם מאפשרים עבודה במקביל לתואר. בהצלחה