אני רשום לכלכלה וניהול במכללה למנהל אבל אני מפחד להתייאש ושאני לא יאהב את המקצוע ...המקצוע ניראה לי דווקא מעניין אבל אני מפחד לפרוש באמצע ...כולם אומרים לי שאתה צריך להיות ריאלי בשביל זה אבל אני לא יודע אם להגדיר את עצמי ריאלי כי תקופת התיכון לא בדיוק משקפת משהו בשבילי.... אני מתלבט כרגע בין מנהל עסקים וחשבונאות לבין כלכלה וניהול מישהו יכול להסביר לי את ההבדלים בינהם? מה לומדים בכל אחד מהם? האם העבודה בחשבונאות משעממת לאחר הלימודים?אני ממש עובד עצות עזרו לי.!!! אני כבר שבועיים מתלבט מה לעשות אם לשנות את הלימודים לחשבונאות עם מנע"ס.
ש
שני יונגר
כלכלה וניהול או מנע"ס וחשבונאות
שלום עידן,
לשאלתך, שני מסלולי הלימוד הם ריאלים במידה מסויימת. עם זאת, אם אשווה את הלימודים מהפאן הריאלי שלהם ללימודי הנדסה, אז הלימודים הם ריאלים ברמה נמוכה יחסית. כלומר, זה לא העיקר בלימודים!
בשני מסלולי הלימודים יש הרבה מאוד מספרים ואף משוואות, אך לרוב הן מבוססות על רמת מתמטיקה שאינה עולה על 4 יחידות בבגרות במתמטיקה.
הלימודים בכלכלה וניהול- משלבים לימודי כלכלה שהם ניתוח של מצבים פיננסיים, הפקת דוחות שונים, שימוש במודלים כלכליים, עבודה בתחמי שערי מטבע ועוד. השילוב של התואר עם ניהול מרחיב את תחום הידע גם לתחומי הניהול ובדרך כלל נותן דגש גדול יותר לתחום לימודי המימון הדרושים לעבודה בשוק ההון על גווניו השונים.
הלימודים במנהל עסקים וחשבונאות- הלימודים נמשים כ 3-4 שנים תלוי אם מעוניינים ללמוד את חלק מהקורסים שנותנים פטור ממבחני הלשכה. כשבסופו של דבר המטרה היא שתהיה רו"ח עם ידע נרחב במנהל עסקים שהוא חשוב מאוד לתחום כי רואה החשבון למעשה עובד עם העסקים השונים ועליו להבין את אופיים והתנהלותם.
לגבי העניין במקצוע אינני יכולה לומר לך, זה סוביקטיבי מאוד, ואולי כדאי שתתייעץ עם רו"ח שיוכלו לספר לך מנסיונם על עניינם בעבודה. קח בחשבון שיש תחומי התמחות שונים ורמת הענ יין משתנה ביניהם גם כן. במידה ותשלים את הלימודים בתואר ותבחר שלא לעסוק בתחום כרו"ח תוכל לעסוק בתחומי הפינניים השונים בחשבות שכר, ייעוץ פיננסי ועוד.
* עצתי אליך- אל תבחר במסלול לימודים זה אם אינך מעוניין להיות רו"ח, חייבים להצטיין בלימודים כדי להתקבל להתמחיות הטובות ולכן אין טעם ללמוד לתואר שאתה עלול שלא להיות בעל מוטיבציה לסיימו.
בברכה, שני
א
אלון
ממש לא
אתה אומר 4 יח' בגרות, לא ידעתי שחדו"א / מתמטיקה למנהלים שלומדים בא אלגברה לינארית וחדו"א זה רמה של 4 יח' בגרות, אומנם נכון בהנדסה הוא יצתרך ללמוד יותר מתמטיקה אבל בוא לא נגזים, חוץ מיזה אם הוא לא ריאלי אך הוא יסתדר עם כל ההבנה הכמותית שצריך בקרסי החשבונאות, הרי זה מה שהופך את התחום לקשה ואיך הוא יסתדר בקורסי הכלכלה ללא יכולת אנליטית?
ש
שני יונגר
תשובה לאלון
שלום אלון,
רמתה של הבגרות 4 יחידות במתמטיקה איננה נמוכה כלל וכלל, ןלמי שאין יכולת חשיבה כמותית בכלל לא יוכל להתמודד עם בגרות 4 יחל' שלעיתים איננה נופלת מרמתה של הבגרות 5 יחל' במתמטיקה.
האלגברה הלינארית והחדווא שלומדים בכלכלה ובניהול הם בערך ברמה של 5 יחל' מתמטיקה ולא הרבה יותר מכך, החשיבה הנדרשת לכלכלה ולחשבונאות היא חשיבה אינליטית מסוג אחר לגמריי שמצריך למידה של שיטות חשיבה חדשות שאינן דומות למה שמצירכה בחינת הבגרות במתמטיקה.
לא טענתי ואף לא לרגע שהלימודים קלים, הם פשוט מבוססים הרבה פחות על מתמטיקה מאשר בהנדסות, הם מתבססים עם הבנה רחבה של תהליכים כלכלים, התרגילים עצמם שיש לפתור בכל הקורסים הם ברמה של משוואות בשני מעלמים בדרך כלל. זה לא העניין במקצועות הללו, אך אסור שהוא יהווה מכשול.
מה שהופך את התחומים הללו לקשים הם הכמויות של החומר האדרות שצאריך ללמוד ולהבין, סטודנטים רבים שאינם מורגלים בלימודים אקדמיים מתקשים מאוד בשנים הראשונות בדיוק מהסביה הזו, הם אינם יודעים ללמוד ולכן מתקשים לעמוד בעומס. בנוסף, בתי הספר שלנו, לצערי לא מלמדים כיצד לחשוב אלא לשנן לבחינה, וזה לא מתאים לא לכלכלה ולא לחשבונאות שמתבססים על הבנה ולא על שינון של חומר לימוד.
בשורה התחתונה, פשוט בקשתי שלא לרוץ ולשפר בגרויות שלא לצורך לא תמיד מרווחים מכך את מה שחושבים להרוויח. אם בגרות בציון סביר ברמה של 5 יחידות היא חובה כדי להצליח להתקבל אז זה בסדר, אך אם ציון טוב ב4 יחידות בבגרות יספיקו גם הם אז זה גם בסדר, הרי את הרמה הגבוהה יותר ילמדו גם כך כבר בסמסטר הראשון ללימודים (גם המנהל עסקים וגם בכלכלה) במי מהם שתבחר.
דבר אחרון, סטודנטים רבים רוצים להגיע ללימודים כאשר הם כבר יודעים את החומר שילמד, אך זו שאיפה בעייתית, כי לא ניתן להתכונן בדיוק לחומר הנלמד בתואר וגם כל מרצה או כל קורס בכל מוסד לימודים בנוי אחרת לחלטין ממוסד לימודים אחר מלבד זאת שסילבוסים של קורסים יכולים גם להתשתנות ועלולים להגיע עם קבעונות על דרכי פתרון של בעיות או ידע שגוי שעלול להיות בעוכריו של זה שלמד זאת בעבר וקשה מאוד לשחרר את זה כאשר לומדים את אותו המקצוע מחדש. כדאי לחשוב על זה הרי לאוניברסיטה הולכים כדי ללמוד דברים חדשים ולרכוש ידע ולא כדי לתרגל ידע קודם.
האם הייתי ברורה? שני
ל
לילו
האם אני מתאימה ללמידת חשבונאות
אני עושה 4 יחידות מתמטיקה ולטענת המורה אני טובה בזה ולכן בית הספר שם אותי במגמת חשבונאות. עם חשבונאות אני ממש לא מסתדרת הציונים שלי נמוכים ולא מובן למה. אני חושבת שזה פשוט בגלל שהחומר משעמם אותי. המורה לא נותנת לי לעבור מגמה בטענה שאם אני טובה במתמטיקה אני חייבת להיות טובה גם בחשבונאות. האם זה באמת כך?
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
לימודי חשבונאות
היי לילו,
כמובן שיש משקל גדול מאוד להתעניינות והמוטיבציה שלך בלימודים. קשה לומר אם ההצלחה שלך במתמטיקה בהכרח מעידה שתהיי טובה בחשבונאות וזה שונה מאוד מאדם לאדם אבל בכל מקרה זה נתון לשיקולך לבחון האם את רוצה לנסות בכל זאת למצוא את הדרך במגמה שכרגע את לא מתחברת אליה או להתעקש לעבור למגמה אחרת ולמשהו שמעניין אותך יותר.
אני במקומך הייתי מבקשת מהמורה שיעזור לך להגיע למספר בודד של שיעורים פרטיים כדי לנסות להתקדם ולהשתפר בתחום הזה - יכול להיות שברגע שתביני את החומר בצורה טובה יותר גם תאהבי אותו יותר. ואם זה לא ילך תדעי שעשית את המקסימום ותתעקשי לעבור למגמה אחרת.
כך או כך אלו שיקולים שאת צריכה לעשות עם עצמך והמורה צריך להיות קשוב גם לצרכים שלך.