מצטארת על אי הבנה, אני קצת לא הבנתי איך הם יכולים לגשת למבחן מועצה בתום שנה ראשונה? מכללת רמת גן טוענת שאפשר ללמוד לתואר ולעשות סטז' בו זמנית. את זה לא ברור משום שמשרדי רואי חשבון מקבלים לסטז' רק לאחר סיום תואר ראשון. תודה! אילנה.
ח
חמדי טרבולסקי
לימודי ראיית חשבון
בוקר טוב, זהו מסלול ייחודי למכללת רמת גן, משום שהם ניגשים למבחנים חיצוניים, בשונה משאר המוסדות. ניתן לפנות למועצת רואי החשבון לקבלת פרטים נוספים.
מ
מרינה
מסלול מקוצר - מכללת ר"ג
נכון שזה אפשרי להתחיל סטז' תום שנה ץ אבל שאלה נשאלת האם מדובר בשנה ? יותר מ-70% נכשלים במבחני המועצה , אין מועד ב' . ואיפה בדיוק המסלול מקוצר ? אני התחלתי ללמוד במסלול הנ"ל , זה בילתי אפשרי . הקצב של המסלול פשוט לא מאפשר לשבת ולהתכונן למבחנים .... . במבחן האחרון היו שגיות במבחן (כאילו מועצה מחפשת להכשיל אותנו, ע"מ שנשלם יותר אגרות ) הידיד שלי לומד במסלול רגיל ואצלו מבחנים ברמה הרבה יותר קלה . אז ידידיי איפה מקצרים ???? יכולתי בשנה לעשות כבר מעל 7-8 קורסים , ואני עדיין תקועה כי לא יכולה להעבור לסימסטר הבא בלי מבוא לחשבונאות
א
אילנה
לימודי ראיית חשבון
כן, אני כבר הבנתי שזה אוד יותר מסובך, אחרי שהייתי בפגישת ייעוץ "במכללת רמת גן"... אני בכלל חושבת ללמוד קורס "יועץ מס" ולעזוב את הרעיון עם לימודי ראיית חשבונות. האמת,לא יודת האם זה פיטרון טוב?!
מ
מרינה
ראיית חשבון
זה הרבה תלוי במה שאת רוצה להיות ואיפה את רוצה לראות את עצמך . לימודי תעודה ( יועץ מס) שנתיים . שזה בעצם חצי מהתואר , ותוצאות סופיות הן שונוות .
שיהיה לך בהצלחה
א
אילנה
ראיית חשבון
את יודת, מרינה, באמת יש הרבה תלוי... אני במקצוע אחות ועכשיו אני רוצה לעזוב את המקצוע. חשבתי על ראיית חשבון וכדי לא להתאכזב שוב פעם התחלתי ללמוד בקורס הנהלת חשבונו - ומרגישה שהתחום מתאים לי. לגבי לימודי ראיית חשבון הרבה ביררתי(אולי אני עדיין לא יודעת הכל...), באוניברסיטה אני לא יכולה ללמוד בגלל יום לימודים שלם (יש לי בת ואני עובדת, אז לא...), במכללות מאוד יקר ונשארה מכללת רמת גן, אבל חברה שלי שעכשיב מסיימת לימודי ראיית חשבון ב"בר אילן" אומרת שאחרי מכללה זו לא יקבלו לעבודה למשרדים גדולים... ואז התחלתי לחשוב על לימודי יועץ מס. מה את יודעת על המכללה? כמובן יותר ממני? ומה אפשר לשות עם תעודת יועץ מס? תודה רבה לך! ובהצלחה!!!!!
מ
מרינה
ראיית חשבון
אני בדיוק במצב שלך , גם אינני יכולה ללמוד באוניברסיטה בדיוק מסיבות כמו שלך גם לי יש ילדה ואני לבד בארץ . יש רק 2 אפשרויות : 1. אוניברסיטה פתוחה 2. מכללת ר"ג אני אישית התחלתי במסלול המקוצר במכללת ר"ג מכוון שרציתי לקצר את הזמן , אבל יש בתוכנית הזאת המון קשיים . מאד קשה לנסוע למכללה 4-5 פעמים בשבוע אחרי עבודה . אין לך זמן ללמוד בבית , המבחני מועצה מאד קשים . אני שוקלת לעזוב את המסלול ולהעבור לאוניברסיטה פתוחה . לגבי הסטז' - אני לא חושבת שיש בעיה למצוא עבודה במשרדים גדולים גם עם תעודה שלהם .