שלום רב לפני מס' ימים התחלתי קורס אקדמי "יסודות המערכת החשבנואית" במגמת חשבנאות ואני שם לב שחומר פשוט משעממם אותי (דוחות ביקורת ,מאזנים,הצגה וכו') הייתי מעוניין לשמוע יותר על מנהל עסקים עם התמחות במימון ושוק ההון א.כמה קורסים חופפים יש כאלה במהל עסקים שעוסקים גם בפיננסית ב. מה מביא לי התמחות במימון ושוק ההון
ש
שני יונגר
מנהל עסקים בהתמחות במימון
שלום מנחם,
רבים לאחר תחילת הלימודים האקדמיים מגלים כי בין הדמיון למציאות יש פער גדול. זה לא אומר שאין תחומים בראיית חשבון שהם מעניינים מאוד. למשל העיסוק באסטרטגיה עסקית.
בלימודי מנהל עסקים בהתמחות במימון תוכל לעבוד בכל תחום פנייסי החל מבנקאות וכלה בייעוץ פיננסי, הכל תלוי מה מעניין אותך לעשות.
השאלה שלך לגבי החפיפה לא ברורה לי לחלוטין, התואר מורכב מלימודים כללים של מנהל עסקים וניהול, ליתר דיוק. בנוסף לכך יש מספר קורסים שהם ההתמחות בתחום המימון.
לגבי שאלתך האחרונה, אני חושבת שעניתי עליה, אך האם אתה רוצה לעבוד במערכת פיננסית? מה אתה מחפש לעשות בעתיד?
בברכה, שני
מ
מנחם
תודה על התשובה המפורטת...
אבל שאלה נוספת לי בנוגע ללימודי מנהל עסקים הבנתי שגם שם מתעסקים הרבה עם דוחות ביקורת (רק שם מתרכזים יותר בקריאת דוחות מאשר בחשבנאות מתרכזים יותר בכתיבת דוחות) עד כמה נוגעים בנושא זה בלימודי מנהל עסקים? ב. מהו נושא שוק ההון ?מה לומדים שם? הרבה מתטמטיקה...