אני סטודנט סוף שנה א' בחשבונאות, מסתדר עם הלימודים ועובר בהצלחה במבחנים לאחר קריאת כמה מאמרים מייאשים בנושאים כמו הקושי במציאת התמחות, גובה המשכורת , וההצפה בשוק שוקל את המשך דרכי אשמח אם מישהו יוכל לשכנע אותי להמשיך.
מ
מיקי
כמה כיוונים
שנה א' זה לא מדד, בחשבונאות הקושי מגיע בשנה ג' ובשנת ההשלמה. להלן אופציות שעומדות בפניך: א. לשלב תחום נוסף (כלכלה / משפטים) בלימודים ולקראת סוף שנה ג' להחליט על ההמשך. ב. להמשיך במסלול שלך ולקוות לטוב. ג. לסיים תואר בחשבונאות ומייד לאחר מכן לעשות תואר שני בביקורת הפנימית - לא צריך להיות רו"ח כדי להיות מבקר פנים. ד. לשנות את המסלול למערכות מידע, מחשבים או כל דבר אחר שיש לו ביקוש וגם כנראה יהיה בעתיד. כמובן שמציאת התמחות משפיעה על ההחלטה לגבי העתיד.
ש
שני יונגר
אין נוסחאות קסם
שלום דני,
כל תחום תעסוקה היום הולך והופך תחרותי יותר ויותר. מזה זמן מה אנחנו כותבים כאן בפורום לכל השואלים שרוצים נבואה לגבי מה יהיה לאחר סיום הלימודים שלהם, שמצב השווקים בשנים הקרובות לבטח ישנה את כללי המשחק שוב.
אנחנו עומדים בפני מיתון מאוד קשה במשק וכבר נכון להיום צופים 9% שזה המון בכל קנה מידה. מה קורה לשווקים לאחר קריסה שכזו לא ניתן לדעת. ב2001 היה פיצוץ בבועה של עולם המחשבים ובשנת 2008 היה פיצוץ בבועת הנדל"ן. מהו הפיצוץ הבא אפשר רקל שער ומה הוא יביא אחריו, לאן ילך השוק ומה יהיה אופיו אף אחד לא יכול לדעת את זה אלא רק לשער.
לכן, כאשר פוני אלי ושואלים אותי שאלה כמו שלך אני מציעה דווקא כן לבחור במקצועות מסורתיים שמו זה בשחרת בו. כי גם אם לא תעבוד באחד מהמשרדים הגדולים, תמיד יש עבודה בתחום. וכן, מה לעשות החיים לא קלים ומתחילים מלמטה בשכר מינים פחות או יותר. אחרי כן הכל תלוי בכישרון ובמוסר עבודה.
בתחום שבחרת הציונים הם כמעט הכל בהקשר של מציאת עבודה אז אם הולך לך טוב, אולי אתה במקום המתאים לך. לימודי חשבונאות הם מהקשים יותר שהאקדמיה מציעה למועמדים שלה.