היי, אני מעוניינת באוק' 2013 להתחיל ללמוד תואר ראשון בחשבונאות, ראיית חשבון. שמעתי שאולי כדאי שבשנה הקרובה (עד אוק' 2013) אלמד הנהלת חשבונות על מנת להוריד ממני קורסים בתואר הראשון ובכך גם הכניסה לתואר הראשון תהיה קלה יותר. בנוסף, אוכל להתחיל לעבוד בתחום בזמן לימודי התואר הראשון. אשמח לקבל את דעתכם בנושא,
מ
מיקיק
לא בטוח שכדאי
אחרי הנה"ח 1-2 יהיה לך רק פטור אחד. עבודה בתור מנה"ח לא מתאימה לכל אחד , במיוחד שמדובר בלימודים קשים יחסית. צריך לשקול היטב.
ש
שני יונגר
חבל על ההשקעה
שלום שלומית,
אני מאוד לא ממליצה. אמנם לימודי תואר ראשון בחשבונאות הם קשים מאוד אך חבל להשקיע בתחום שלא יביא לך תועלת אמיתית בעתיד.
אני חושבת שהרבה יותר נכון לעשות קורסים כמו אלו שחשבת לעשות כדי למצוא עבודה בתחום הקרוב לזה שתעסקי בו בעתיד וכבר לעבוד במשרד רו"ח מה שמגדיל את סיכוייך למצוא סטאז' לאחר סיום התואר, אך כמקדם לתואר הראשון, בעיני בזבוז של זמן וכסף.
אם הצורך שלך בתעודות נובע מצורך בתעסוקה במקביל ללימודים ואינך רוצה לעבוד בעבודות סטודנטים רגילות, אז זה בהחלט מובן אבל אל תשקיעי כל כך הרבה במה שיתן לך כל כך מעט בהמשך. אם לימודים אלה באמת היו מקדמים לתואר ראשון אז כבר מזמן היו מסלולי הסבה בתחום.
חשבי על כך היטב לפני שאת עושה את ההחלטה, לימודים אלה גם מאוד יקרים ואולי כדאי לחסוך כמה שאפשר לקראת התואר אליו את הולכת כי לא בטוח שתוכלי לעבוד במקביל.