סיימתי תואר ראשון בהוראה בגיל צעיר (22.5) במכללת שקר כלשהוא בציון גבוה מאוד. אך אני לא רואה את עצמי ממשיך במקצוע הזה. חשבתי לעשות מסלול הסבה לראיית חשבון בבר אילן לבעלי תואר אך אני קורא את כל הכתבות והתגובות של סטודנטים שלומדים את המקצוע הזה ואני ממש מתבאס כי אני רואה שיש ממש הצפה במקצוע וקשה מאוד למצוא התמחות.
השאלה שלי היא האם להתעלם מהמצב הזה ללכת ללמוד במסלול הסבה ולהשקיע כדי לקבל ציונים טובים בשביל להתקבל להתמחות במשרדים הגדולים בשכר רעב או ללכת ללמוד תואר שני במנהל עסקים (התמחות מימון) באוניברסיטה או לשלב את שניהם או שכדאי בכלל להתחיל ללמוד תואר ראשון מהתחלה בתחום אחר לגמרי?
תודה
ש
שני יונגר
לימודי חשבונאות
שלום קורן,
ראשית התמחות במשרדם הגדולים היא בהחלט קשה להשגה ושם יש תחרות ציונים רצינית ביותר. עם זאת, זה לא בלתי אפשרי ומי שרוצה משיג את ההתמחויות הללו. בכל אופן, אם אתה יכול להבטיח שתשקיע כדי להשיג ציונים גבוהים, לא תהיה לך בעיה למצוא את ההתמחות המתאימה לך. ומי יודע אולי דווקא תעדיף להתמחות בתחום נישה קטן ולאו דווקא בחברות הגדולות. גם בעבודה במשרד קטן יש יתרונות.
בכל מקרה, אם אתה רוצה לעסוק במקצוע ותצליח בלימודים, תהיה לך אפשרות למצוא סטאז' הולם לשאיפות שלך. בעיני עדיף ללמוד תחום מקצועי מאשר ללמוד לימודים כללים, ואם הוראה לא מעניינת אותך, אז בוודאי מומלץ לעשות שינוי כיוון.
בנוסף, חשוב שתדע כי היום יש תחרות איומה על כל מקום בכל תחום בשוק העבודה, זה זמן מצויין ללכת וללמוד מקצוע.
בברכה, שני
ק
קורן
עוד שאלה בעניין זה
תודה רבה על התשובה, רציתי לשאול עוד שאלה.
אם אני אלמד בשנה הבאה במסלול ההסבה לראיית חשבון בבר אילן, הלימודים הם רק יום וחצי בשבוע ולכן רציתי לדעת מה היית ממליצה לי לעשות בשאר השבוע ? האם כדאי לעבוד בתחום הפיננסי רק בשביל לצבור ניסיון בתחום (בהנחה שאני לא צריך את הכסף בשביל שכר הלימוד) , אם כן אז איפה הכי כדאי? או שעדיף במקום לעבוד, לשלב תואר שני במנהל עסקים (כי זה התואר היחיד שיקבלו אותי אליו עם תואר בחינוך, כמובן עם GMAT), שגם הוא יום וחצי בשבוע, כדי שהיה לי תואר כלשהוא בתחום ואז יהיה יותר סיכוי שיקבלו אותי להתמחות?
תודה.
א
אופטימיות
אופטימיות יתר
בלימודי ראיית חשבון אין זמן לנשום תפסיקי לפנטז
ר
רוני
לא להתקרב לבר אילן
אל תלמד שם מלא מאוכזבים מלא נוטשים אתה מוזמן לבוא ולשאול סטודנטים בסימסטרים מתקדמים לא מרוצים אך כבר זה בעיה לעזוב אחרי השקעת כסף מרובה.
התחום מוצף אכן וכל השטויות של הקבלה לגדולים זה חארטה אם יש לך קשרים לוקחים גם לוקחים גם ממכללת סוג ז'.