יש לי מס' שאלות בנושא ראיית החשבון: א) מה אני צריך כדי להיות רואה חשבון? ב)האם משתלם בכלל ללמוד את המקצוע הזה? ג)האם משתלם לי להוציא הן רישיון רו"ח והן רישיון תיווך נדל"ן מכול בחינה שהיא? ד)מה הכוונה "שנת השלמה" בכול הקשור להתמחות בנושא ראיית החשבון?
תודה מראש.
מ
מיכאל
תשובות
על כל הנושאים ששאלת נכתב רבות בפורומים שונים, הן באתר הזה, הן בstager ובאחרים. א. עיין באתר מועצת רו"ח ב. שאלה לא ברורה (האם משתלם להיות רופא? אדריכל? עו"ד? מהנדס? איש קבע?) - תלוי................. ג. לא (מה קשר?!) ד. שנת השלמה - שנה רביעית בלימודים. אפשר להתמחות תוך כדי שנת ההשלמה.
ש
שני יונגר
לימודי ראיית חשבון
שלום רן,
בהמשלך לדבריו של מיכאל להלן תשובותי: 1. כדאי מאוד להיות בעל תואר ראשון, אך יש אפשרות ללמוד קורסים בהנה"ח וקורס ראיית חשבון. אך לא יהיו לך כל הסמכויות חתימה וביקורת של רואה חשבון אקדמאי. 2. האם משתלם? בעיקרון משתלם מאוד ללמוד את התחום כי יש בדרך כלל הרבה הצעות עבודה ואפשר גם להרוויח יפה מאוד. 3. לא ברור לי מה הקשר בין התחומים, לכן אני מניחה שלא. 4. בשנת ההשלמה לומדים לראת בחינות ההסמכה היא לא שנת חובה אקדמית, אך מומלצת מאוד כדי להצליח בבחינות הלשכה. 5. כדי להיות רו"ח יש לעשות שנת סטאז' ואת בחינות הלשכה רק אז מקבלים אסמכתא לחתימה.