אני לומד כלכלה+חשבונאות בעברית (שנה 1) ולימודי הכלכלה לא ממש הולכים חלק ורציתי לדעת האם אני למשל עובר ללמוד מקצוע אחר במקום הכלכלה ומשפר את הציונים אז איך מסתכלים על זה אח"כ בקבלה לעבודה?האם המשרדים מסתכלים יותר על זה שלמדת כלכלה שיש לזה קשר לחשבונאות או יותר שמים דגש על הציונים גם אם הם הושגו במקצוע שני שהוא לא ממש קשור לחשבונאות.שורה תחתונה זה האם שמים יותר דגש על הציונים או המקצוע שלמדת?(האם יעדיפו לקחת מישהו שלמד כלכלה אבל הציונים שלו לא היו גבוהים כל-כך או מישהו שיש לו ציונים גבוהים אבל במקצוע שלא קשור לתחום)?
בתודה מראש.
ח
חמדי טרבולסקי
האם להמשיך עם חשבונאות+כלכלה?
צהרים טובים, ע"פ צאלה לינצקי ראש תחום חשבונאות,היחידה להכוון תעסוקתי במסלול האקדמי המכללה למינהל: ראשית חשוב לציין שהציונים מהווים קריטריונים או "כרטיס כניסה" לזימון לראיונות התמחות אך בסופו של יום אישיותו והפוטנציאל המקצועי של המועמד יכריעו האם יתקבל למשרד. מועמדים בעלי תואר משולב בכלכלה וחשבונאות מיועדים ע"י המשרדים הגדולים להתמחות במחלקות כלכליות (כמובן שמרכיב הציונים נלקח בחשבון ) והם עוברים תהליך מיון רב שלבי בו נבדקת התאמתם האישיותית והפוטנציאל המקצועי שלהם. אני מניחה שאם תשנה את לימודי הכלכלה ללימודים ללא קשר לעולם העסקי/ חשבונאי ישתנה הייעוד שלך ותופנה לתחום הביקורת אשר בו משתלבים בין 70-80% מהמתמחים במשרדים הגדולים. לתשומת ליבך זימונך למשרדים הגדולים יבוצע כתלות בציונים שלך וביתרונות היחסיים אותם תציג בקורות החיים (ביחס לנתוני המועמדים האחרים) וקבלתך תהיה מותנת בהתרשמות מהפוטנציאל המקצועי והיכולות האישיות אותן תציג במיונים השונים במשרדים.