היי.. התקבלתי לחוג מדעי התזונה, ואני מחפשת מגורים באזור המכללה. מה מומלץ יותר מעונות או קיבוצים? המלצה בעיקר מסטודנטים תעזור מאוד..
ע
עודד
הי ליאור
אני גר כבר שלוש שנים בקיבוץ משגב עם ואני מסיים השנה מה שאומר שמתפנה פה דירה (: בכל מקרה, אין כאן נחל אבל הקיבוץ ממוקם על הר ויחסית מאוד קרוב למכללה. הבעיה היא שאם אין לך אוטו אתה נסמך על טרמפים לא פשוטים לגמרי. בקיצור - אני ממליץ לך לבוא ולבדוק בעצמך. זה הקיבוץ הכי יפה והכי שקט - וזה באחריות.
ל
ליאור
עודד
היי תודה רבה על המידע.. אבל כן אין לי אוטו אז זה יכול להוות קצת בעייה. יש לך מושג לגבי קיבוצים אחרים? שהתניידות ללא רכב תהיה יותר קלה?
ע
עודד
בעיקרון
הקיבוץ היחידי שאפשר ממש ללכת ברגל ממנו למכללה זה כפר גלעדי, אבל אחרי שלוש שנים כאן אני חייב להגיד שהתניידות זו ממש לא בעיה. כלומר, למכללה זו לא בעיה. הבעיה מתחילה כשאתה גר בהר במרגליות או במנרה למשל וכל החברים נמצאים בעמק ואתה רוצה לצאת בלילה ולחזור בלילה. אז זו כבר בעיה. אבל למכללה זה שטויות. וגם חזרה ממנה.
ל
ליאור
אז לפי דעתך...
אה מרגיע.. אז לפי דעתך לא כדאי לחפש במנרה? ותודה רבה על העזרה..
ע
עודד
בכיף, אחי
מנרה טיפה יותר רחוקה ממשגב עם ואני אישית חושב שמשגב עם יותר יפה ובמיוחד המצפור העליון שלה. בכל מקרה, בשני הקיבוצים הנ"ל אין נחל ושניהם גבוהים מאוד בהר. מנרה אפילו יותר גבוהה ממשגב. אני לא אגיד לך לא לחפש כי תמיד טוב לחפש ואפשר לתפור את שני הקיבוצים באותו היום גם כי הם יחסית קרובים ולגבי התניידות - נראה לי שיותר ראילי משגב עם כי הוא יותר קרוב ואני חושב שיש בו יותר סטודנטים.
א
אחת
רק לא מעונות
היי ליאור! מה שאת עושה- רק לא לגור במעונות. אני במעונות החדשים וזה סיוט! אי אפשר להיכנס ולצאת בחופשיות, יש ביקורות בחדרים לבדוק אם נקי, יש רמקולים בחדרים שפתאום באמצע החיים צועקים לך הודעות... ממש האח הגדול...
ל
ליאור
רציני
את רצינית? מה זאת אומרת אסור להיכנס ולצאת בחופשיות? ואיזה הודעות כבר משמיעים? זה נכון לגבי שאר המעונות גם?
ואם יש המלצה על אלטרנטיבה אני אשמח..
מ
מיכל
דירות בקריית שמונה
שלום, אני עוברת מהמרכז ללמוד בתל חי. לא מכירה את האיזור. רציתי לשאול באיזה איזורים בקריית שמונה נוח לגור במידה ואין לי רכב? (שלא אצטרך לקחת שני טרמפים כל יום כדי להגיע למכללה)? מהו תווך המחירים באיזור להשכרה? תודה!