היי, אני מעוניינת להתחיל השנה ללמוד נטורופתיה אבל הייתי רוצה קודם לדעת איך השכר בתחום, במידה ואני יעבוד בקופות החולים המוקרות והאם יש עדיפות לעבוד באופן פרטי מביחנת השכר ואם כן לכמה באמת אפשר להגיע בהנחה שהקליניקה מתפקדת? אשמח לתשובה, תודה מראש.
ג
גב' אפרת אהרוני
תשובה לאורטל
שלום אורטל,
השכר בקופות החולים הוא לרוב לפי מספר המטופלים שאת מקבלת. מטפל טוב בהחלט ישתכר יותר בקליניקה פרטית. גם שם הרווחים תלויים במס' המטופלים. בקליניקה פרטית אפשר לקחת מ-150 ש"ח ועד 500 ש"ח לטיפול, תלוי בוותק, בניסיון הקליני וב"שם" שהמטפל קנה לעצמו.
ובנימה אישית, איני מזלזלת בפן הכלכלי, אבל נטורופתיה הוא מקצוע עם נשמה. יש מקצועות מכניסים יותר, אך מי שהגישה ההוליסטית והנטייה הטיפולית זורם בעורקיו, אינו יכול לוותר על התחום שהוא אוהב.
בהצלחה,
אפרת מכללת מהות בחסות השתלמויות בר-אילן
א
אלינור
לימודי נטורופתיה או הומאופתיה
רציתי לדעת מה עדיף יותר ללמוד נטורופתיה או הומאופתיה ? האם בנטורופתיה העשייה אחרי הלימודים יותר רחבה מבחינת שוק העבודה ? והאמת אני יותר מחפשת לטפל במגע מה הבדל בין שניהם?עשיתי שיעורי בית לגבי נטורופתיה והומאופתיה ומה שיותר קסם לי והתחבר לי זה הנטורופתיה מסלול הלימודים מעניין ויש יותר כלים אבל מה שבעצם גורם לי להיסוס זה מורה בשם שלומי ממסלול ודרך שניסה לשכנע אותי למה נטורופתיה לא נכון ומה שעושים אחר כך זה עבודה בבית מרחקת או סופר פארם שמוכרים מינרליים וויטמנים האם זה נכון ?
א
אלינור
לימודי נטורופתיה
אורטל שלום אני גם מעוננת ללמוד נטורופתיה התלבטתי בין זה לבין הומאופתיה הייתי שמחה לקבל ממך מידע לגבי המכללות שאפשר ללמוד בהם נטורופתיה?
א
אלינור
שאלה לאורטל
שלום אורטל, גם אני מעוניינת ללמוד נטורופתיה ואני רוצה לקבל המלצה לגבי מכללות איפה את לומדת ?ולגבי השכר אני ביררתי בקופות חולים זה 35 ש"ח לשעה ובקליניקות הפרטיות כל טיפול הוא 400 ש"ח לשעה תלוי את כמה את טובה תודה רבה
ג
גאורגי
נטורופתיה
שלום אפרת, עד לא מזמן חשבתי גם ללמוד נטורפתיה, אבל פאן הכלכלי חשוב לי מאוד. למה התכוונת שיש מקצועות הרבה יותר רווחיים מהנטורופתיה. אשמח לדעת. תודה