שלום רב, אני בת 34, שנים רבות בחיפוש מקצוע. סיימתי תואר ראשון במדעי ההתנהגות ואימון אישי. אני מאוד אוהבת את התחום הטיפולי בעיקר זה המתמקד בחיבור בין הגוף לנפש. אוהבת מאוד את האימון ומחפשת משהו לשלב איתו, כלים נוספים. משהו שיהיה יותר טיפולי. הבנתי שלפסיכותרפיה אני זקוקה לתואר שני ולפסיכותרפיה הוליסטית אין צורך. ביררתי ברידמן יש להם מסלול של פסיכותרפיה הוליסטית התמחות איזון גוף נפש. מה נותנת לי פסיכותרפיה הוליסטית? באיזו דרך הטיפול? הבנתי שזה לא מוכר ע"י משרד הבריאות, היכן ניתן להשתלב בעבודה? יש ביקוש? מה השכר? פתוחה לשמוע אולי הצעות אחרות שניתן לשלב עם אימון ולהישאר בתחום הטיפולי רגשי. תודה רבה.
ש
שני
פסיכותרפיה הוליסטית
הפסיכותרפיה ההוליסטית מדברת על טיפול היוצא מתוך ראיה כי אין הפרדה בין טיפול בנפש לבין טיפול בגוף כי הם שלובים אחד בשני. ההבנה וההכרה של הציבור כי לרפואה הקונבציונאלית ישנה מגבלה ביכולת הטיפול וכי יש לטפל באדם באופן הוליסטי (שלם) מגדילה את ההענות לטיפולים שכאלה.
לימודי הפסיכותרפיה במוסדות הלימוד השונים מקבלים בד"כ בוגרי תואר שני, עם זאת ישנן מכללות המקבלות בוגרי תואר ראשון. ההכרה של חלק מהתעודות היא של ארגוני מטפלים בישראל וארגון הגג לרפואה משלימה.
מסגרת התעסוקה נעה בין מוסדות כגון מחלקות סוציאליות מערכת החינוך, קופות החולים וכמובן עבודה עצמאית. שכר מטפל יכול להגיע עד ל-200 ש"ח לשעה למטפל בעל וותק ותואר שני.
את מוזמנת למלא את הפרטים שלך באתר לאיתור מוסדות לימוד ולקבלת מענה לשאלותיך בעניין תנאי קבלה.
בהצלחה, שני
ע
ענבר
פסיכותרפיה
תודה רבה על המענה. לדוגמא, ברידמן מקבלים ללא תואר שני, הבנתי ממך שמקומות התעסוקה במחלקות סוציאליות, מערכת החינוך, קופות החולים ועבודה עצמאית. מדובר גם על פסיכותרפיסטים הוליסטים? או פסיכותרפיסיטים שהם עו"ס, פסיכולוגים בעלי תואר שני?? זה מאוד חשוב לי לדעת כיוון שמהכירותי את עצמי מתאים לי יותר לעבוד כחלק מארגון ולא כעצמאית. הבנתי שמי שלמד במכללות אין אישור של משרד הבריאות לפסיכותרפיסיטים, האם זה נכון? יש דירשה לעבודה בשוק לא כעצמאית בתחום הנ"ל?? איך מכללת רידמן נחשבים בתחום הזה? (פסיכותרפיה גופנית). אני מתלבטת וחשבתי אולי לפני שאקבל החלטה אקח קורס של פרחי באך. יש מודעות לזה בטיפול ההוליסטי? תודה רבה. חשבתי עד שאקבל החלטה
ע
עדי
פסיכותרפיה
לימודי הפסיכותרפיה הגופנית של מכללת רידמן מוכרים באירופה על ידי איגוד הפסיכותרפיסטים הגופניים (EABP) וחברות באיגוד מאפשרת לעבוד כפסיכותרפיסט באירופה. האיגוד עצמו חבר באיגוד הפסיכותרפיסטים האירופאי. לימודים אלו שווי ערך ללימודי תואר אך מן הסתם אינם מוכרים ככאל בארץ. דרך הטיפול: משלבת התייחסות לגוף ואפשרות לעבודה במגע, תנועה, נשימה וכלים נוספים ( השלכתיים ואחרים) ביקוש: יש ברוך השם ובמודעות הולכת וגוברת בעיקר במגזר הפרטי. במוסדות רפואיים וטיפוליים נוספים יש התחלות וניתן לשמוע על יותר ויותר שילוב פסיכורתפיסטים הוליסטיים. שכר: נע בין 200 ל 400 ₪ תלוי בוותק, בניסיון ובשם. אימון יכול להוות נקודת מוצא נהדרת למסע של התמקצעות והעמקת הידע. בהצלחה
ג
גב' אפרת אהרוני
תשובה לענבר
שלום ענבר,
רידמן היא מכללה בעלת ותק ושם מצוין. יחד עם זאת, כמו כל מכללה אחרת לרפואה משלימה בישראל, אין להם הכרה של משרד הבריאות. כמו כן, כל המכללות לרפואה משלימה בארץ המלמדות פסיכותרפיה/גופנפש, אינן דורשות תואר שני וגם לא ראשון.
לגבי תעסוקה בקופות החולים ביחידות לרפואה משלימה, לא ניתן לעבוד בהן כפסיכותרפיסטים הוליסטיים. מה שכן, בד"כ בתוך המגמות של פסיכותרפיה או גופנפש, לומדים גם שיטות מגע כמו רפלקסולוגיה, עיסויים וכו' - מקצועות שכן ניתן לעסוק בהם בקופות החולים (תבדקי האם טכניקות אלו קיימות בתוכנית הלימודים). כמובן שמי שלמד טכניקות של פסיכותרפיה יכניס אותן לתהליך הטיפולי.
לסיכום, כבוגרת לימודי תעודה של פסיכותרפיה הוליסטית, תוכלי לעבוד בעיקר באופן פרטי. בסה"כ מודעות הציבור לטיפולים אלטרנטיביים היא בהחלט במגמת עלייה, ואין לי ספק שמטפל טוב יכול להתפרנס בכבוד בשוק הפרטי.
אם את שוקלת להתחיל "בקטן" מקורס בודד, אני ממליצה לך לקחת קורס מתוך המגמה כך שגם תוכלי לקבל "טעימה" וגם במידה ותחליטי להמשיך למגמה המלאה, קורס זה יוכר לך ותהיי פטורה ממנו.