באיזה תחום כדאי לעשות תואר כדי ללמוד ולהתקדם הכי טוב בתחום השיווק והפרסום? יש מקומות לעבוד בהם בתור סטודנט? אפשר להתחיל לעבוד לפני שמתחילים ללמוד כדי להיות בטוחים שזה הכי טוב?
ש
שני יונגר
מסלולי לימוד לתעסוקה בפרסום ושיווק
שלום מוטי,
לימודי פרסום ושיווק לרוב נלמדים כחלק מתואר בניהול או מנהל עסקים. אפשרות נוספת היא ללמוד את התחום דרך לימודי תקשורת, הכל תלוי לאילו חלקים בפרסום אתה יותר מתחבר.
כדאי שתקרא על שני התחומים ניהול ותקשורת ותבחר במסלול אליו תתחבר יותר. לגבי עבודה במקביל ללימודים בתחום, ישנה אפשרות לעסוק בתחום בתפקידים מאוד זוטרים כעוזר וכו' ולהיכנס לעניינים רק לאחר סיום התואר.
האם יש מסלול לכל המקצועות לימודי פרסום שיווק ויחסי ציבור? האם כדאי להתמקד במקצוע אחד או דווקא ללמוד הכל ואז ההסמכה שלי יותר מקצועית ויש לי יותר סיכויים בחיפוש עבודה, אודה לתשובה.
אני מתקשה להאמין שתוכל למצוא עבודה רצינית בתחום לפני הלימודים כי בדרך כלל הם תנאי לקבלה לרוב העבודות הטובות. אולי כדאי שתנסה ליצור קשר עם אנשים שעוסקים בתחום ותשמע מהם מה אופי העבודה שלהם ותנסה להחליט על-פי זה.
דבר אחרון, כיוון שלימודי פרסום ושיווק הם רק חלק מהתואר הראשון קח בחשבון ששני התארים מאפשרים לך גם כיוונים אחרים במידה ובמהלך התואר תחליט שלעסוק בפרסום או שיווק זה לא בשבילך.