שלום לכם, יש לי כמה שאלות שאני מנסה להבין כבר כמה זמן ולא כלכך הצלחתי. אני מעוניין להכנס לתחום השיווק והפרסום (בעיקר שיווק), וחיפשתי מוסדות אקדמיים שמלמדים לתואר בתחום. חשבתי כמו כן ללמוד מנהל עסקים ולשלב את זה עם שיווק. אני מעוניין ללמוד באוניברסיטה ובאוניברסיטאות לפי הבדיקה שלי מלמדים רק מנהל עסקים ותקשורת (מה שקשור לתחום) אך לא שיווק, ועניין השיווק מועבר בצורה דלה יחסית. השאלה שלי היא מה כדאי לי לעשות על מנת להכנס לעולם השיווק והפרסום, האם זה מספיק ללמוד תואר של מנהל עסקים כפי שהאוניברסיטאות מלמדות על מנת להכנס לשוק העבודה, או שאולי עדיף ללמוד מנהל עסקים ולאחר מכן לימודי תעודה לימודי תעודה? או שאולי עדיף בכלל ללמוד תקשורת? ואיפה יש בתי ספר שמציעים לימודי תעודה ברמה גבוהה בתחום?
יש מקצוע שמאוד משך אותי בתחום והוא נקרא פלנר, מה אני צריך ללמוד על מנת לעסוק בו (מלמד להשתלב בעבודה ולצבור ניסיון)
סליחה על החפירה, אשמח לעזרה ממכם!
ש
שני יונגר
אולי עדיף מכללה
שלום טיגרן,
לפי השאיפות שלך אני חושבת שלמרות שאיפתך ללמוד באוניברסיטה אולי עדיף דווקא שתשקול מכללה. הסיבה לכך טמונה בעובדה שהמכללות מציעות מסלולים מגוונים יותר מהאוניברסיטאות. לא שהתואר פחות טוב באוניברסיטה,אבל עדיין הוא פחות מתאים לכיוון שלך.
דבר חשוב נוסף, בעולם הפרסום אולי כדאי לשקול לימודי תעודה לפני הלימודים האקדמיים או אחריהם בשביל לרכוש גם מקצוע ספציפי בתחום.
לצערי לא אוכל להמליץ על בתי הספר לפרסום שהם המומלצים ביותר, אך אני מציעה לך ללכת לפגישות בכמה בתי ספר ולהתרשם מהם.
האם עניתי לשאלתך שני
ט
טיגרן
מה ההבדל?
מה ההבדל אם אלמד מנהל עסקים באוניברסיטה לעומת מכללה? לא אוכל לבצע את ההתמקצעות בתחום השיווק בלימודי תעודה? אני לא כלכך מבין בתחום לכן אשמח לתשובה כמה שיותר מפורטת. תודה רבה! :)
ש
שני יונגר
כמה דברים
שלום טיגרן,
ההבדל הוא בפרקטיות הלימודים שהמכללות מציעות, הכוללים הרבה מאוד תרגילים פרקטיים ולכן הרבה יותר ניסיון והבנה של השוק ואופן פעולתו.
המכללות גם כדי לבדל עצמן ולתת לעצמן ערך מוסף מול האוניברסיטאות הביאו מסלולי התמחות מגוונים מאוד ומורחבים באופן יחסי.
עם זאת עדיף שתלמד גם ללימודי תעודה כי הרבה ממקומות העבודה רואים חשיבות גדולה מאוד בתואר ראשון כדרישות הבסיסיות לתפקיד. אבל כדאי שתתחיל עם לימודי תעדוה ורק אז תעבור לאקדמיה כי שם התהליך ארוך יותר וכאשר החלק החשוב ביותר בכל מקצוע כיום הוא ניסיון, אז עדיף להתחיל עם קורס מקצועי קצר יחסית ולאחר מכן לשלב עם העבודה לימודי תעודה, את זה תוכל לעשות רק במכללות ובאו"פ ליתר דיוק.
האם הצלחתי להבהיר את הנקודה?
בברכה, שני
ט
טיגרן
אבל האם יש הבדל בתכלס?
אם אלמד באוניברסיטה מנהל עסקים, ואתמקצע בלימודי תעודה, האם זה מספיק על מנת להכנס לתחום? אני מעדיף ללמוד באוניברסיטה בכל מקרה.
ש
שני יונגר
בהחלט כן!
שלום טיגרן,
בהחלט כן! אין ספק! פשוט הלימודים באקדמיה הם תיאורטיים מידיי לתחום שדורש כל כך הרבה פרקטיקה שציינתי את האפשרויות היותר פרקטיות, אבל בשילוב עם קורסים לתעודה במקביל ללימודים האקדמיים (לפני או אחרי לשיקולך) הם השילוב האידיאלי!