שלום. אני בן 23 ולא החלטתי עדיין במה אני רוצה לעסוק בחיים. אני כל הזמן דוחה את הלימודים ועושה דברים אחרים כמו לטייל או לעבוד. אני מרגיש שאני תקוע וההורים שלי דורשים ממני לקחת את עצמי ביידים ולהתחיל ללמוד. הבעיה היא שאני לא בטוח מה אני רוצה ומה אני אוהב.
התחלתי לקרוא לאחרונה כמה כתבות על רובוטים שמייצרים ומפתחים עבור צבאות העולם והנושא מאוד קסם לי. דיברתי עם כמה חברי ילדות שלומדים באוניברסיטה (להבדיל ממני) שאמרו שזה קשור ללימודי הנדסת מכונות.
ורציתי לקבל קצת אינפורמציה על התחום והאם זה אגן קשור להנדסת מכונות או למשהו אחר בכלל (לפי דעתי כדי שמכונה תזוז צריך תוכנה/קוד שיפעיל אותה - אז זה כבר לא כל כך קשור להנדסת מכונות). רציתי שתאירו לי קצת את הדרך ותערו לי לבחור מסלול לתואר ראשון.
ועוד שאלה חשובה - האם בארץ יש ביקוש ועבודה בתחום הזה, או שמא אין הבוגרים של הנדסה זו (שאין לי מושג לאיזו קטגוריה שייכת) מתעסקים בדברים אחרים לגמרי. ודבר אחרון - מה השכר הממוצע של בוגר שרק סיים ללמוד? המון תודה אריק
ג
גב' רגינה נגרין
הנדסת מכונות
אריק שלום,
אני מציעה לך לפנות אלינו לפגישת ייעוץ, כדי שנוכל לתת לך אינפורמציה מעמיקה על התחום בו אתה מתעניין- תוכנית לימודים, קרוסים שנלמדים, אפשרויות תעסוקה, שכר וכו'.