שלום, לאחרונה התחלתי קורס פסיכומטרי ולאחר שסיימתי בהצטיינות 4 יחידות מתמטיקה אני שבה להתמודד עם הבעיה שהייתה לי כתלמידה ביסודי- פתירת תרגילים ללא שימוש במחשבון. אז התעניינתי קצת על דיסקלקוליה והופתעתי לגלות כמה סיפטומים שבהחלט מאפיינים אותי מאז ומתמיד- קושי מלווה בחרדה בחישובים של כסף, עודף, סידור חשבון במסעדה וכד.. כל אלה הן פועולות בלתי אפשריות שאני מוותרת אליהן מראש. כמו כן קושי בלזכור מספרי טלפון, לוח הכפל והתבלבלות מביכה בין ימין לשמאל. הנקודה היא שלאורך שנות התיכון הצטיינתי בלימודים וגם במתמטיקה (אומנם כנראה כי היה לי מחשבון) השאלה עד כמה כדאי לי לנסות להוציא איבחון בהתחשב בנתונים הנ"ל. מה הסיכוי שאני פשוט לא טובה במתמטיקה וזה לא קשור לליקוי למידה. אני ממש מתוסכלת מהנושא ודי אובדת עצות אשמח לעצה איך אוכל לדעת בעצמי אם אכן מדובר בבעיה הזו וכדאי לי לגשת לאיבחון . תודה !
ש
שני יונגר
ההצעה שלי
שלום יעל,
את שואלת שאלה מאוד מורכבת. מצד אחד הנטיה שלי היא לומר לך שתנסי ללמוד לפסיכומטרי בלי עזרים מיוחדים כרגע ותראי מהי רמת ההצלחה שלך בפרק כמותי. אם תראי שאת לא מצליחה להתמודד איתו אז אולי יש מקום לשקול לעבור אבחון ייעודי לפסיכומטרי ואת כל התהליך של הגשת הבקשה להקלות בבחינה. השאלה היא האם יש לך את פרק הזמן הארוך הזה לעשות עם עצמך את הבדיוקה הזו. וחשוב להדגיש גם כי האבחון אינו מבטיח לך דבר. מה את אומרת?