עשיתי קורס פסיכומטרי ראשון וקיבלתי 492. לא השקעתי מספיק בלמידה כי מאוד קשה לי ללמוד לבד. כרגע אני עושה קורס שוב וניפגש לבחינה במועד אפריל. בקורס הנוכחי אני משקיע יותר מהקודם אבל עדיין יש לי לא מעט קשיים. מהשחרור מהצבא בערך (לפני שנתיים) עוד לא החלטתי מה ללמוד. הלכתי למכון ייעוץ והכוונה אבל לקחתי את העצות שלהם בעירבון מוגבל. אני חושב על לימודי אדריכלות (למדתי את זה בתיכון וקיבלתי ציון סופי גבוה) ועסקתי בזה גם בצבא. הקושי האמיתי שלי הוא בלמידה עצמה. קשה לי ללמוד לבד ואני זקוק לעזרה בנושא הזה. אולי למידה לפסיכומטרי לא מהווה אינדיקציה לגבי למידה לדברים אחרים אבל אני יודע בגדול שיש לי קושי בכל מה שקשור ללמידה של חומר. אני שוקל ברצינות להירשם למכינה קדם אקדמית כלשהי כדי להגיע יותר מוכן ללימודים. אשמח לעזרה אני מרגיש אבוד.
ש
שני יונגר
האפשרויות שלך כפי שאני רואה אותן
שלום עדן,
הבעיה היא שגם אם הפסיכומטרי אינו מהווה אינדיקציה ברוב המקרים תנאי הקבלה מחייבים פסיכומטרי. מוסד הלימודים היחידי ששם דגש על מבחני ההתאמה והקבלה ללימודים הוא בצלאל. ולכן אם אתה לא מסוגל להצליח בפסיכומטרי שהוא חלק חשוב מאוד בשאר מוסדות הלימוד המלמדים תואר ראשון באדריכלות, אני מציעה שתנסה להתקבל לבצלאל ששם הכישרון נמצא במקום הראשון. אפשרות אחרת היא שתלמד במסלול הנדסאים לתעודת הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים ותעסוק בתחום מהכיוון של ההנדסאי. אני לא בטוחה שמכינה היא מה שיכול לעזור במקרה שתיארת פה. צריכים במוסדות הלימוד לתואר ראשון באדריכלות תעודת בגרות בציונים מאוד גבוהים ופסיכומטרי בציון מאוד גבוה וכן ציון מאוד גבוה בבחינות ההתאמה ללימודים.