למישהו פה יש מושג האם תואר שני בתחום מדיניות וממשל מתאים ללקויי למידה?
י
יפה
מדיניות וממשל זה מדעי המדינה נראה לי
זה אותו דבר? ואיך זה בשביל לקויי למידה?
ש
שני יונגר
לימודי מדעי המדינה ומדיניות וממשל
שלום יפה,
אלו לא בדיוק אותם תארים, אך יש ביניהם הרבה מאוד דמיון. מדעי המדינה מתיחס הרבה פעמים למהי מדינה מצד אחד וכן ליחסים שלה עם מדינות אחרות בעוד לימודי מדיניות וממשל שעוסקים בהרבה מאוד אזרחות חוקים ופוליטיקה פנים מדינית. אלו לימודים המצריכים לקרוא הרבה מאוד וכן לכתוב לא מעט עבודות. השאלה היא במה מתבטאת לקות הלמידה כי אם הקושי הוא בכתיבה או קריאה או שניהם זה יכול ליצור קושי. מה שכן עם האבחון המתאים מוסדות הלימוד מתחשבים מאוד בלקויי למידה בכל מסלול לימודים.
לימודי מדיניות ציבורית וממשל
הלקות שלי לא מתבטאת בקריאה ובכתיבה כלל. אלא יותר חשבונית וגם עניין של זמן. השאלה היא אם יש חומר מתמטי שיהיה לי קשה ללמוד אותו בתואר של מדיניות וממשל?
י
יפה
אשמח לקבלת מענה
בקשר לשאלה שלי האם יש חומר מתמטי שיהיה קשה ללמוד אותו בתואר של מדיניות וממשל
ש
שני יונגר
אולי קורס אחד
שלום יפה,
כפי שצייני יש לבדוק מול מוסד הלימודים אם יהיה חומר מתמטי כלשהו. לרוב קיים קורס אחד בסטטיסטיקה שמתקיים בעיקר מסלולי הלימוד ברמה כזו או אחרת, כי אחרי הכל מדובר במוסד לימודים אקדמי המכוון את בוגריו ליכוון של מחקר המחייב הבנה וידע בסטטיסטיקה. אך אם יש לך לקות מובהקת תוכלי לעשות אבחון ולקבל הקלות או עזרה כלשהי. ואם מדובר בקורס אחד בלבד אני מקווה שזה לא ימנע ממך את ההרשמה למסלול.
בברכה, שני
ש
שני יונגר
אין תוכנית אחידה לכל מוסדות הלימוד
שלום יפה,
תואר כמו מדיניות וממשל בעיקרו לא אמור להכיל קורסים ראליים בכלל. אבל כמובן שיש לבדוק במדויק מול כל מוסד לימודים, כי אין תוכנית אחידה לכל מוסדות הלימוד.
בברכה, שני
ש
שני יונגר
לא אמורה להיות בעיה לעשות התאמות
שלום יפה,
הוא יכול בהחלט להתאים עם האבחון המתאים. עליך לעשות אבחון מטעם מוסד הלימודים כדי לבחון את העניין הזה. אך מכיוון שמדובר בתואר שני את אמורה לדעת כבר אלו זכויות והקלות יש לך ממוסד הלימודים. בכל מקרה אני מניחה שלא אמורה להיות בעיה לעשות את ההתאמות לתחום הלימודים הזה