שלום אני צריכה לעבור מבחן מימד בכדי להתקבל למכינה . בציון 400 אני מאובחנת כדיסקלקולית וממש לא יודעת כלום במתמטיקה ולא מצליחה להבין. עברתי אבחון מתל שגם שם רשום שהרמה מאד נמוכה ויש שם המלצה למחשבון. השאלה שלי אם במבחן המימד העזרה היחידה שאפשר לתת לדיסקלקולים זה מחשבון או שיש אופציות לעוד הקלות? אולי להוריד לי בכלל את החלק המתמטי במבחן? יש חיה כזאת בכלל?לפי מה שהבנתי נמרכז הארצי יכןל לקבוע ולדוגמא במבחן הפסיכומטרי יש רק עזרה של מחשבןם ולא מעבר...
נ
נועה סטרוז
הקלות במבחן מימד לדיסקלקולים
שלום ליאור,
כדי לקבל פטור או הקלה בבחינה מסוימת עלייך לבדוק עם מוסד הלימודים בו את לומדת עם אילו מכוני אבחון הם עובדים ולאחר מכן לגשת לאחד מהמכונים הללו כדי להוציא פטור או אישור הקלה ספציפי עבור הבחינה המדוברת. חשוב לציין כי מוסד הלימודים יכול להחליט שהוא מחייב אותך לעבור את הבחינה ולא מקבל את הפטור או ההקלה - שלא כמו בתיכון, בהשכלה גבוהה מוסדות הלימוד לא מחויבים לאשר פטורים והסטודנטים צריכים להתמודד עם התוצאות.
בברכה, נעה
ל
ליאור
אבחון מתל
אבל אני כבר עשיתי אבחון מתל ושם נתנו לי הקלה של מחשבון אבל לא מצוין שם שקיבלתי פטור ממתמטיקה
נ
נועה סטרוז
אבחון מתל
שלום ליאור,
אם לא מצויין כי קיבלת פטור כנראה שאינך זכאי לפטור או שחלה טעות. עלייך לפנות לגוף שבו עברת את האבחון ולברר מה כולל הפטור שהעניקו לך.