רציתי לדעת, האם האוניברסיטאות בישראל באמת הולכות לפי הספר, או יש "פרצה" לקבלת סטודנט, גם אם ממוצע בגרויותיו אינו מה שפרסמו בתנאים?
אני תלמיד מחונן עם לקויות למידה ולצערי, לקויות-הלמידה וחוסר היכולת בתחום ההומני (חזק בריאלי) פגע בי קשות מבחינת ממוצע הבגרות (בגלל היסטוריה וספרות... ציון 70 בכל אחד מהם).
חוץ מלשפר בגרות (קצת בעייתי, מכיוון שאלו מקצועות שאינני חזק בהם... כבר שנים ולמרות היכולת שציינתי מקודם)-האם יש דרך, שאוכל להתקבל לאוניברסיטה כלשהי בישראל?
התחום שמעניין אותי הוא מדעי-המחשב וראיתי את המידע שפרסמתם בנושא... מה שהוביל אותי לכתוב את פוסט זה.
אשמח לעצות, כדי לנסות ולהתקבל למרות ממוצע הבגרויות, שכנראה ינוע סביב ה-85 בלבד (בשל הלקויות ועבר בעייתי, שפגע בהצלחתי).
תודה רבה מראש!
בברכה, תומר
נ
נועה סטרוז
לימודי מדעי המחשב עם לקויות למידה
שלום תומר,
לרוב, מועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה הנדרשים למסלול מסוים לא יוכלו להתקבל לאותו מסלול מבלי לעבור לימודי מכינה או לשפר את הציונים הנדרשים (תעודת בגרות ו/או ציון פסיכומטרי) כאשר מועמדים בני 30+ זכאים להקלות מסוימות בחלק ממסלולי הלימוד.
במידה ואתה מאובחן בלקויות למידה עלייך לעבור אבחון נוסף ע"י מכון המוכר ע"י מוסד הלימודים בו תהיה מעוניין ללמוד אך חשוב לזכור שההקלות ניתנות רק במידה ואתה כבר מתקבל ללימודים ולא מקלים בשלב הגשת המועמדות למסלול. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על תנאי הקבלה ללימודי מדעי המחשב במוסדות הלימוד השונים ברחבי הארץ.