הבת שלי בכיתה יב', ואמורה לעשות חמש יחידות באנגלית.רציתי לדעת אם זה אפשרי שבתי תהיה לקוית למידה רק באנגלית?
A
Aristo
זה מה שיש לי
זה מה שיש לי אני ממש קורא לאט ומבלבל אותיות בכתיבה . היה לי את זה גם בעברית אבל כנראה בגלל שאני קורא וכותב הרבה אז זה הרבה פחות
&
слава
גם לי יש בדיוק ככה
נ
נעמה
מבינה אותך לחלוטין
גם לי יש לקות למידה אבל העצה שלי - אל תיתן לכך למנוע ממך להשיג מה שאתה רוצה! ראיתי בטלויזיה את האחראית על הפורום (מרופין) ונראה שהם יודעים מה הם עושים, אולי כדאי לך לנסות לפנות אליהם...
י
יניב נעמה
לקות למידה באנגלית
שלום לך,
לעיתים, לבעלי לקות למידה קיים קושי רב יותר בלמידת שפה שנייה ועל כן הקושי מקבל ביטוי רק כאשר האדם מנסה לעשות זאת. נדיר כי הלקות קיימת רק בשפה האנגלית. יתכן והקושי קיים גם בשפה העברית, אך במידה וקיימת אינטליגנציה גבוהה, היא מאפשרת לאדם ללמוד, עם הזמן, להתנהל נכונה וביתר קלות בשפתו. היות ושאלתך ממוקדת בזמן (הבחינות מתקיימות עתה) ניתן, במידת האפשר, להיעזר באנשי מקצוע מתחום ההוראה המתקנת / אסטרטגיות למידה אשר יוכלו לעבוד עימה ולחזק, באופן ממוקד, את קשייה בשפה האנגלית. לאחר מכן, מומלץ לעשות אבחון מקצועי מקיף יותר ולבחון את קיום לקות למידתה של בתך. במידה ובבי"ס ישנה יועצת – מומלץ להעלות מולה את הדברים.