בשבוע הבא ייערכו לי מבחני מיון לעבודה חדשה במוקד שירות. הודיעו לי שבמבחנים יהיו שלושה שלבים, כשאחד מהם כולל ישיבה ממושכת מול מחשב. אני סובלת מבעיות קשב וריכוז ואף אובחנתי בעבר. האם יתחשבו בי? איך אוכל להתכונן לכך, שאוכל להיות מרוכזת יותר ולהתקבל לעבודה?
י
יניב נעמה
התמודדות עם מבחני מיון לעבודה
שלום הילה,
אכן ביום מבחני המיון קיים חלק העוסק בפתרון שאלות ומענה לשאלות אישיותיות והוא ממוחשב. ניתן להוריד הדגמות קצרות מאתרי החברות ולהתנסות בכך - מומלץ. בדר"כ החלק הממוחשב עורך כשעה לערך (נסי לברר פרטים מדוייקים/ ספציפיים אצל חברת ההשמה ששולחת אותך ליום המיון). לגבי התאמות - הדבר תלוי בחברה עצמה וקשה לדעת מראש מבלי לברר זאת מולם. ביום המבחנים אני ממליצה לך להערך לקראתם כפי שאת נערכת לפגישה/אירוע חשוב - אוכל, שתייה, שינה וקימה בשעה מתאימה, הגעה רגועה לפני תחילת היום וכו'... כל פעילות המאפשרת לך מוכנות פנימית. נסי לברר את כול הפרטים מראש וכך תגיעי רגועה יותר - חנייה / תחבורה ציבורית וכו'. לא ציינת בשאלתך האם את נעזרת בטיפול תרופתי - במידה וכן, כמובן שתמשיכי לפעול בהתאם להנחיות הרופא.
בהצלחה
ר
רוצה שיוויון הזדמנויות
חח מצחיק
חח סורי לאכזב אבל לא יעזור,
אוכל, שתייה, שינה וקימה בשעה מתאימה, הגעה רגועה לפני תחילת היום וכו'... זה מועיל ועוזר עבור כל אחד אך לא לא יגרום לך להיות ללא הפרעת הקשב וריכוז.
ממליצה בחום להתאים את עצמך ולקחת טיפול תרופתי ולהתפלל שההפרעת קשב וריכוז תעלם בזמן המבחנים או להתפלל שיקרה נס ובכל זאת יצליחו לזהות את הפוטנציאל הטמון בך.
אך מה שבאמת יעזור זה שמעסיקים יבינו שבגלל מכונים שמקיימים מבחני מיון לעבודה ללא התאמות, הם מפסידים עובדים טובים ומוכשרים שיכולים לקדם את העסק שלהם למרות ובזכות הפרעת קשב וריכוז.
באמת מהלב, לא להישבר ולא לתת להם לתסכל אותך, שיהיה בהצלחה!