שלום, אני בת 20 ודי בטוחה שאני סובלת מדיסקלקוליה. אינני מאובחנת, אבל אני סובלת מקשיים במטמטיקה מאז בית הספר היסודי וכאשר לאחרונה התחלתי להתעניין בנושא גיליתי שרב הסימפטומים מתאימים לי: חוסר מסוגלות לחשב תשלום ועודף, חוסר מסוגלות להתמודד עם בעיות מילוליות, קושי באומדן כמויות וטווחים, בילבול בין ימין לשמאל, קושי בקריאת שעון, על פעולות במספרים עשרוניים ושברים בכלל אין מה לדבר...עם זאת אני מאוד משתדלת לעקוף את הקשיים האלה אחרי הרבה דם,יזע ודמעות (ומורה פרטי) הוצאתי 85 ב-4 יח"ל במתמטיקה בתיכון! בנוסף הגברתי שתי מגמות ריאליות נוספות, כימיה וביולוגיה 5 יח"ל כ"א בציונים 85 ו-95 (בהתאמה). אני מאוד גאה בהישגים הללו היות והם מאפשרים קבלה לפקולטות ההנדסה השונות. אני מאוד רוצה ללמוד הנדסת תעשייה וניהול אבל מבועתת לחלוטין מקורסי המתמטיקה של התואר.נוסף לכך אני מפחדת לעשות את האבחון מחשש שלא יקבלו אותי לפקולטה עם אבחון של דיסקלקולית, האם יש בסיס לחששותיי? חוץ מזה, הקבלה לפקולטה להנדסה מותנית לא פעם בציון פסיכומטרי גבוה, וכרגיל החלק היחיד ששם לי פה רגל זה "הכמותי" המקולל.כבר עשיתי פסיכומטרי ופשוט לא הצלחתי להתמודד עם הגבלת הזמן הבלתי הגיונית לפתרון שאלות כמותיות. הדקה שלי עוברת בזמן שאני מנסה להבין כמה זה לעזאזל 9+6...הבנתי שמאוד קשה לקבל הקלה במבחן פסיכומטרי,במיוחד לצורך שימוש במחשבון והערכת זמן לכל שאלה, איפה אני יכולה למצוא הסבר על כל התהליך ומה נדרש ממני?
תןדה רבה מראש על העזרה והתשובות.
א
אלה
תשובות מעודדות :)
היי, כל הכבוד על ההישגים הבאמת מאוד מאוד מרשימים!!!
*אין בסיס לחששותייך, אין אפלייה על סמך אבחונים כאלו ואחרים בקבלה למוסדות הלימוד.
*יש התאמות בפסיכומטרי ואכן תוכלי לקבל מחשבון, מבחן ממוחשב עם הארכת זמן וכו' וכו'. הבירוקרטיה סביב זה די מסועפת, אבל אנחנו נשמח מאוד לעזור לך בתהליך. פני בהקדם למחלקת ההתאמות שלנו טלפונית (0775264000) ומשם תתקדמי הלאה.
*לגבי הפחד שלך מהקורסים במתמטיקה- יש קורסי עזר, יש מורים פרטיים וחונכים, יש עזרה מסטודנטים משנים קודמות, יש עזרה ייעודית ללקויי למידה בחלק מהמוסדות, יש התאמות באוניברסיטה המיועדות ללקויי למידה. אני מאמינה בך לגמרי :)