שלום. אני עו"ס קופ"ח ונמצאת בטיפולי בחורה מקסימה, בת 23, עם חרדת מבחנים ולקויות למידה . האיבחון שברשותה מלפני 6 שנים וכולל הקלות של הקראת שאלונים , תוספת זמן וכו'.. הבחורה מלאת מוטיבציה ועושה מאמצים מרובים כדי להצליח, אך במבחן האחרון של סוג 1 היא נכשלה ... ב"ה לשימחתינו עניין החרדות פחת בזכות הטיפול הרגשי בו נמצאת עימי. אך התיסכול מהכשלון בגין הלקויות למידה הוא קשה. שאלתינו היא: האם ישנה אפשרות להקראת שאלון המבחן כיון שכך מבינה טוב יותר הנדרש ממנה והדבר אף נוסך בה ביטחון ואין לה ספק כי ציוניה יעלו אי לכך.. תודה מראש דורית
א
אלה מזינוק
הקראה
היי, על איזה מבחן את מדברת? במבחן הפסיכומטרי למשל יש אפשרות להקראה, אם מקבלים את ההתאמות הנדרשות.
בהצלחה!
ש
שני יונגר
הקלות במבחני ההסמכה להנהלת חשבונות
שלום אלה,
אני מדברת על מבחני ההסמכה של הנהלת חשבונות. אם יש לבחורה המדוברת הקלות במבחנים, היא צריכה להגיש בקשה למכללה בה היא לומדת להקלה בבחינות הללו גם כן.
ייתכן מאוד שהבקשה להקלה בבחינות היא מול משרד העבודה ולא מול המכללה.
בברכה, שני
ש
שני יונגר
לפנות למכללה בבקשת הקלות
שלום דורית,
שאלות כאלו יש להפנות למכללה בה לומדת אותה הבחורה המדוברת. בדרך כלל יש פרוצדורה פורמאלית לקבלת הקלות בבחינות כמו זו של משרד העבודה.
אני חוששת עם זאת, שאבחון בן 6 שנים הוא ישן מידיי ועלול לא להיות תקף. אך בררי הכל מול המכללה ואם הם לא ידעו לתת תשובה בוודאי ניתן יהיה לקבל תשובה ממשרד העבודה.