מאז ותמיד לא הסתדרתי עם אנגלית יש מצב בגלל שהשקעתי יותר במקצועות אחרים בתקופת התיכון ובנוסף לכך מאובחן כבעל ליקויי למידה השתחררתי מהצבא לאחרונה ומעוניין להרשם ללימודי תואר ראשון בסופו של דבר עדיין לא סגור מה ללמוד ואיזה מוסד אקדמאי וחסר לי בגרות באנגלית כדי להיות זכאי לבגרות מלאה אין לי בסיס מינימלי בשפה הבנתי שיש מכינות לאנגלית וקורסי הכנה הבנתי שרוב המכללות מקבלות סטודנטים עם 4 יחידות אנגלית באיזה דרך לדעתך הכי יעילה אני יכול להשלים את הבגרות והאם אפשרי לגשת למכינה או קורס הכנה ל4 יחידות ללא בסיס בשפה?
ש
שני יונגר
אבחון ללקויות למידה באנגלית
שלום גל,
לצורך לימודים אקדמיים חייבים בגרות מלאה. בחלק מהתחומים צריך בגרות של 4 יחל' לפחות באנגלית כדי להגיש מועמדות לקבלה ללימודים, אך לא בכל התחומים זה נכון. לכן, חושב שתתחיל לחשוב מה אתה רוצה ללמוד ומאוד מומלץ שתעשה מכינה ללימודים.
קח בחשבון כי לימודי פסיכומטרי גם כן דורשים אנגלית כי היא חלק משמעותי מהציון הכולל בבחינה.
אינני יודעת איזה אבחון עברת ואם באבחון שעברת אובחנת כלקוי למידה גם באנגלית, אך כדאי מאוד שתלך ללמוד את השפה כדי שתצליח בלימודים האקדמיים. אם אובחנת עם לקויות למידה באנגלית בעבר, ברר לגבי הקלות גם בפסיכומטרי וגם בלימודים האקדמיים. לא יקבלו אבחון שכבר עשית אלא תצטרך לעבור אבחון במכון שמאושר על-ידם.