שלום. האם יש לי דרך להתקבל לאחד מהמקצועות כמו פיזיותרפיה,אחיות,ריפוי בעיסוק, עבודה סוציאלית. עשיתי פעמיים פסיכומטרי יש לי אבחון רק מהתיכון של לקויות למידה בראשון באמת לא התאמצתי וקיבלתי 400 בשני הייתי בקבוצה קטנה של והשקעתי ממש ככל שאני יכולה והגעתי ל489 לפי הציונים החדשים אז יש לי גם 491 בכללי. הממוצע בגרות של הוא 85 פלוס מינוס תלוי לפי איזה מקום. אין מצב שאני עושה שוב בגרויות או פסיכומטרי השאלה אם בכל זאת יש איזה דרך להכנס למרות שאני לא בתנאי קבלה.( לא מעניין אותי סתם תואר כללי במדעי החברה וכאלה אני יותר בקטע של מקצוע לא בגלל התואר, ולא מצאתי משהו בהנדסאים שמעניין אותי) תודה מראש
ש
שני יונגר
סיעוד או עבודה סוציאלית
שלום מעיין,
לפיזיותרפיה וריפוי בעיסוק, לא תוכלי להתקבל. הציונים הנדרשים שם גבוהים משמעותית משלך.
לגבי סיעוד או עבודה סוציאלית, כאן יש לך יותר אפשרויות. ראשית נסי להתקבל למכללות ולא לאוניברסיטאות שם אולי תצליחי להתקבל ישירות ואולי על תנאי. אבל הסיכוי הוא גדול יחסית. במיוחד גדולים הסיכויים שתצליחי להתקבל ללימודי סיעוד.
אולי יהיה כדאי לך לעשות מכינה ללימודים שתאפשר לך להיכנס עם ציונים גבוהים יותר וחשוב מאוד שתבררי לגבי מסלולים עם הקלות ללקויי למידה.
אם תרצי עזרה בפנייה למוסדות לימוד רלוונטיים, צרי קשר עם אנשי השירות של האתר.
אבל
בדקתי קצת במכללות וגם שם התנאים הם לא קלים. נניח שאני מוצאת מכללה עם מסלול לליקוי למידה (מעבר לזה שאבחון זה הוצאה לא קטנה כי צריך כל כמה שנים חדש ועברו איזה עשר שני מאז שעשיתי את האבחון האחרון) קודם כל לא מצאתי באיזור ירושלים מכללה כזאת, וגם לא הצלחתי להבין אם זה מסלול לכל לימוד שרוצים זאת אומרת נניח אחיות או שזה פשוט עוזר לך בלימודים אקדמאים ובסופו של דבר אתה עושה תואר כללי במדעי הרוח או החברה. וגם אם עושים מכינה זה מחייב שהם מקבלים אותך או שזה רק משפר את ציוני הבגרות ואז עדיין צריך ציון גבוה בפסיכומטרי.
ש
שני יונגר
לימודים המתאימים ללקויי למידה
שלום מעיין,
בהחלט שאלה מצוינת. אין מסלולים ייחודיים ללקויי למידה אלא יש התאמות מיוחדות בהתאם ללקות הסטודנט. יש מוסדות לימוד שמשקיעים בכך הרבה מאוד ושי שפחות.
לגבי האבחון, קחי בחשבון כי כל אבחון שעשית לפני תחילת הלימודים האקדמיים או לפני הרישום ללימודים האקדמיים אינו תקף. יש גופים מאוד ספציפיים אשר כל מוסד לימודים מוכן לקבל את האבחון שלהם ולא ניתן לעשות שימוש באבחונים ישנים.
לגבי המכינה וכו', המכינה מטרתה להחליף את תעודת הבגרות כאשר מגישים מועמדות ללימודים. אין זה מבטל את הצורך בבחינה פסיכומטרית, ובהחלט חשוב מאוד לקחת זאת בחשבון.
יש לא מעט אפשרויות להימנע מכל האי נעימויות בתחומי לימודי מסוימים, אז חבל שלא רשמת לי מה את רוצה ללמוד. אולי יש דרך להיכנס ללימודים בקלות יחסית.
בנוסף, אולי כדאי שתשקלי ללמוד תחום מקצועי כלשהו כמו הנדסאי או טכנאי מכל סוג שהוא. יש בתחומים הללו הרבה יותר תעסוקה בדרך כלל ולא צריך להשתגע עם פסיכומטרי ושיפור בגרויות.