שלום אני בת 16, ואני לוקחת כדור מכיתה ב. בכיתה ז עברתי לקחת כדור הנקרא קונצרטה 27 . בכיתה ט הרגשתי שהמינון נמוך הכדור- פחות משפיע עלי והחלטתי לשנות את הכדור ניסית כדורים שונים במינונים שונים במהלך שנת הלימודים וכולם לא בדיוק התאימו לי עד שלקראת סוף שנת הלימודים התפשרתי על קונצרטה במינון של 54 . בחטיבה הצלחתי להוציא ציונים גבוהים.
היום אני תלמידת תיכון הלומדת בכיתה י' ואני באה למבחן בידיעה שאני יודעת החומר אבל בזמן עשיית המבחן אני לא מפוקסת ולא מרוכזת עושה דברים בלי ריכוז ומחשבה ושוכחת לרשום דברים בלי שאני שמה לב ושאני מקבלת את המבחן עם הציון אני שמה לכל מיני טעויות הנובעת מחוסר ריכוז ומחשבה השאלה שלי היא האם זה מראה על כך שמינון הכדור נמוך?
ש
שני יונגר
כדאי להתייעץ עם רופא בעניין
שלום לירון,
בגיל ההתבגרות המוח שלנו עובר את השינויים המשמעותיים ביותר, כחלק מהגדילה (נורמלי לחלוטין). התוצאה במקרים של תלמידים הזקוקים לתרופות המסייעות בריכוז הוא שהמינונים יכולים להשתנות וכך גם ההשפעה של הכדורים. במיוחד במקרה שלך שאת כבר כל כך הרבה שנים נזקקת לעזרתם. אני מאוד ממליצה שתעשי את ההתייעצות הזו עם הרופא המטפל בך כדי שתקבלי תשובה אחראית, גם לגבי מינונים וגם לגבי תדירות. אולי יהיה סוג אחר של כדורים שיתאים לך יותר כי את כבר אדם בוגר ושונה מזה שהיית בכיתה ב'.