היי(: יש לי לקויות למידה והפרעות קשב וריכוז...קיבלתי התאמות בפסיכומטרי ועשיתי גם פעמיים פסיכומטרי...ישבתי כמה חודשים שלמים ורק למדתי חרשתי חרשתי וחרשתי ובסוף יצא שקיבלתי ציון נמוך ממה שדורשים באוניברסיטה... אני רוצה ללמוד מקצוע ספציפי באוניברסיטה העברית והם דורשים בשבילו 650 עם הבגרות שיש לי ואני קיבלתי 620. שאלתי היא...האם יש סיכוי שיאשרו לי דרך ועדת חריגים להתקבל עם 30 נקודות פחות ממה שדרוש? או שעדיף לי לשמור את ה500 שקל של הדמי הרשמה ובמקום זה לעשות שוב פסיכומטרי? זה הרבה הפרש של 30 נקודות אבל אם יש לי אבחונים והכל על לקויות למידה והפרעות קשב זה יעזור? תודה... :(
ש
שני יונגר
להתקבל לאוניברסיטה עם נתונים לא מתאימים
שלום לינוי,
וועדות חריגים פחות מקובלות באוניברסיטאות. אם אין מסלול קבלה ייחודי במוסד הלימודים ללקויי למידה, אז הם לרוב לא מתחשבים בכך. לגבי ההפרש של 30 נקודות בפסיכומטרי, לעיתי קל יותר לסגור את הפער על-ידי שיפור ל תעודת הבגרות. אני לא יודעת אם זה אפשרי מבחינתך, אך ברוב מוסדות הלימוד לתעודת הבגרות השפעה גדולה יותר על ציון הסכם לקבלה ללימודים מזה של הפסיכומטרי, לכן מומלץ לפנות דווקא לכיוון הזה. אפשרות נוספת היא לברר אם קיים אפיק מעבר לאוניברסיטה, ממכללה כלשהי או מהאוניברסיטה הפתוחה. את זה ידעו לומר לך באוניברסיטה.