שלום רב, אני לומד תואר שלא קשור לתחום הכלכלה או החשבונאות ואני מעוניין לעבוד בבנק בסוף התואר. עבדתי בעבר בשירות לקוחות של חברת אשראי ואני אוהב את התחום. רציתי לשאול, אם אני אעשה קורס כללי שאורך בין 15-30 שעות שמתעסק בשוק ההון, אג"חים, מדדים, מבוא לשוק ההון, ניהול תיק השקעות אישי, אופציות וכיו"ב, האם זה יעזור לי בסיכויי קבלה לבנק? אם אני אציין את זה בקו"ח ובראיון האישי בהמשך האם זה יכול לעזור לי? אני מעוניין להתקבל לבנק לתפקידים כמו טלר, בנקאי טלפוני או בנקאי אישי וכמובן להתקדם בהמשך.
תודה מראש. ברק.
א
אור
לא חייב תואר שקשור בכלכלה כדי להתקבל לבנק.
ש
שני יונגר
עבודה בבנק ללא תואר פיננסי
שלום ברק,
המגמה בבנקים כיום היא לקלוט אך ורק עובדים אשר למדו לתואר פיננסי כלשהו. ייתכן והקורס שאתה עושה ואולי גם הניסיון מחברת האשראי יספקו את הבנק בקבלתך לעבודה אבל אינני יכולה להתחייב על כך בשמם.
מה שכן יכול להיות אפשרות היא להתקבל לתואר שני במנהל עסקים וללמוד לתואר שני שהנחשב פיננסי במקביל לעבודה בבנק.
אבל לפני כן אני מציעה שתנסה להתקבל לבנק ללא תואר בתחום פיננסי ורק באמצעות הידע המוקדם שיש לך. ואלי בחלק מהבנקים ניתן להתקבל לעבודה ללא תואר שכזה. עם זאת, זה עלול להיות גורם מגביל בקידום או קביעות, כדאי שתבדוק את הדברים לעומק.
בברכה, שני
ג
גלא אבו שאהין
שאלה לגבי המשך לימודים
שלום אני רוצה הצעה או הכוונה שלכם כיצד להמשיך להתקדם בלימודים אני בעל תואר ראשון בכלכלה וניהול ומעוניין להתקדמות בלימוד בקורס יועץ השקעות ולמצוא עבודה בבנק השאלה היא איפה תמליצו לעשות הקורס וגם אם אני מתחיל לעבוד בבנק עכשיו וביחד אתחיל לעשות הקורס שאסיים אותו אני אוכל לעבוד באותו בנק כי יועץ השקעות
נ
נועה חזן
קורס ייעוץ השקעות
שלום גלא,
לא ציינת היכן את גרה/עובדת ולכן קשה לי למקד אותך למוסדות לימוד ספציפיים באזור שלך אבל יש מגוון מוסדות לימוד המציעים לימודי ייעוץ השקעות, ביניהם מכללת מיטב דש, מכללת פסגות, מכללת אורין שפלטר, היחידה ללימודי חוץ במכללה לעסקים ועוד. מרבית הקורסים נמשכים כמה חודשים אך יש גם קורסים של שנה.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המסלולים, מוסדות הלימוד, תכני הלימוד ועוד.