סיימתי תואר ראשון במנע"ס התמחות במימון ונרשמתי לתואר שני. אני מעוניין להיכנס לעולם שוק ההון אך מתלבט במה לבחור. הרבה המליצו לי על שיווק פנסיוני שנשמע לי מעניין מאוד אשמח לקבל ממי שמבין קצת פרטים על לו"ז של משווק הפנסיוני, אפשרויות הקידום ולאיזה תפקידים אפשר להתקדם משם, משכורות ממוצעות של משווק בחברת השקעות גדולה והאם תהליך קבלת הרישיון מורכב. תודה רבה מראש!
א
איתמר
מצרף עוד כמה שאלות
ראיתי שכול הצעות העבודה בתחום הם של שיווק פנסיוני בחברות הביטוח, האם ניתן להיכנס לתחום אחרי הוצאת הרישיון ולא לעסוק בשיווק ומכירה? משהו יותר משרדי או ייעוצי ולא שיווק אגרסיבי שכזה? (הבנתי שיועץ פנסיוני בבנק צריך ניסיון בתחום וגם שאין הרבה כאלו בבנק) אשמח לתשובה
ש
שני יונגר
תחום השיווק הפנסיוני
שלום איתמר,
העבודה היא עבודת מכירות כך או כך. לאחר כמה שנים טובות וצבירת ניסיון אפשר לעבוד רק כיועץ, אך זה מצריך מומחיות בתחום הייעוץ הפנסיוני. השיווק בתחום הלאו דווקא אגרסיבי, כדאי לבחור את המקום העבודה בהתאם לאופי העבודה בו. בבנקים התחום אינו מוצלח, לכן לא כדאי לכוון לשם.
בברכה, שני
ש
שני יונגר
עבודה כמשווק פנסיוני
שלום איתן,
משווקים פנסיונים עובדים במסגרות עבודה שונות, בחלקם העובדה בהחלט הולכת הביתה ונמשכת אל תוך הלילה ובחלקם עובדים 9:00-18:00. מאוד תלוי באיזו חברה תעבוד בסופו של דבר. לגבי אפשרויות קידום, יש גם אפשרות לקידום לתפקידי ניהול צוותים וכו' וגם לתפקידי פיקוח. משווקים פנסיונים לא עובדים בבתי השקעות אלא עובדים בחברות שעובדות עם חברות הביטוח או בחברות הביטוח עצמן. השכר מתחיל ב-7000 ש"ח ומשם יכול לעבור את ה 20000 ש"ח. שוב הכל תלוי בוותק כישרון והחברה בה אתה מועסק.