יש לי כמה שאלות: 1. מהם תנאי הקבלה לקורס ברוקרים? האם אני צריך ללמוד משהו לפני או שאפשר לגשת לקורס גם עם תעודת בגרות מלאה? 2. האם אפשר לפתח קריירה בתחום מבלי לעשות תואר? 3. מה הוא שכר הלימוד? 4. מהן אופציות העבודה לאחר הקורס (לא לשימוש סחר אישי בבורסה אלא כ"מתווך")? 5. סיום הקורס באיזה מוסד לימודים מקבל קדימות לעבודה? לדוגמא: מהטכניון מקבלים אנשי הנדסה לפני אוניברסיטת תל אביב.
ש
שני יונגר
קורס ברוקרים
שלום נימרוד,
1. תנאי קבלה לקורס ברוקרים- לא ידוע לי על תנאי קבלה מיוחדים. מה שכן למי שמגיע מתחומי המנהל עסקים או הכלכלה יש פטור מחלק מהקורסים הכולים בלימודים הללו. תעודת בגרות מלאה בלבד מספיקה. 2. זה כבר עניין אחר. עד כמה שידוע לי קשה מאוד למצוא עבודה בתחום ללא תואר אקדמי. אבל זה לא סותר את האפשרות לסחור ולעסוק בתחום כדי לרכוש ניסיון. 3. שכר הלימוד תלוי במוסד הלימודים ובהיקף הקורס שתבחר. כי למעשה במסחר יש כל מיני קורסים ורמות של קורסים. אני ממליצה לברר בשלושה מקומות שונים לפי ההחלטה. 4. עיקר העבודה כברוקר היא במסגרת הבנקאית, אך יש חברות רבות פרטיות העוסקות בתחום. אני מניחה שהסיכוי למצוא עבודה תלוי גם בכישרון שלך בתחום. 5. אינני יכולה להשיב על שאלה המבקשת השוואה או תעדוף של מוסדות לימוד, כמנהלת פורום. נסה להבין שאת במהלך סקר השוק בין המכללות השונות. ובקש לשוחח עם בוגרים של המכללות.