שלום אני חוזר עכשיו לישראל לאחר לימודים באירופה שאינם קשורים לפיננסים. עקב אילוצים אני לא מסוגל לחזור בזמן לשנת הלימודים הנוכחית, לכן אני אתחיל לימודי כלכלה עם התמחות בחשבונאות רק עוד שנה. חשבתי לנצל את הזמן בלימודים של קורס מתחום שוק ההון, בעיקר בשביל ידע שיאפשר לי לסחור בשביל עצמי וללמוד כיצד לנהל בצורה מושכלת יותר את מעט החסכונות שצברתי. השאלה שלי היא האם יש הגיון לעשות קורס כזה או שאני ילמד את מרבית הנושאים במסגרת התואר? אם כן, איזה מבין הקורסים הוא הכי רלוונטי למטרה שלי ומה היקף שעות הלימוד והעלויות המקובלות?
תודה רבה על הסיוע
ש
שני יונגר
לימודי שוק ההון לתעודה ולימודי כלכלה לתואר ראשון
שלום איתי,
יש תחומים משיקים בין מה שתלמד בלימודים האקדמיים ומה שתלמד בלימודי שוק ההון. ההבדל הוא בפרקטיקה. לימודי תעודה בשוק ההון או בכל תחום אחר הם מוכווני פרקטיקה. גם אם תלמד על נושא המסחר בבורסה בלימודי התואר, הם לא ילמדו אותך כיצד פיזית סוחרים באופציות או בניירות ערך וכו' אלא ילמדו אותך באוניברסיטה כיצד מתבצע החישוב ומהי החשיבה הכוללת מאחרי התחום. השילוב בין פרקטיקה לתיאוריה הוא שהופך אנשים למקצוענים ולכן בעיני האחד כרוך בשני וסביר להניח שהידע שתרכוש ברמה הפרקטית יעזור לך מאוד בהבנת התיאוריות שנחשבות מאוד מסובכות להבנה הנלמדות במסגרת לימודי התואר הראשון בכלכלה. אני הייתי בוחרת בקורסים המלמדים כיצד לסחור באופן עצמאי או בקורס מקיף של שוק ההון. העניין הוא שלא בטוח שתספיק לסיים אותו טרם תחילת שנת הלימודים הבאה, אז בדוק מהן האפשרויות שלך גם מבחינת זמנים.