סיימתי בהצלחה תואר במשפטים ומנהל עסקים במרכז הבינתחומי, וברצוני לעבור את מבחני הרשות לניירות ערך.
1. האם אני פטור ממספר בחינות? 2. אם כן, האם יש אפשרות ללימוד אונליין של דיני ניירות ערך ואתיקה? אני עובד כל יום מ-9 עד 18, ומגיע הביתה ב-19:30.
תודה רבה.
ד
דניאל
אם אין לימודי אונליין
מה הדרך הכי טובה ללמוד למבחנים, בהתאם לשעות העבודה הבעייתיות שלי?
ש
שני יונגר
לימודים במקביל לעבודה
שלום דניאל,
יש מסלולים פרטניים או לימודים בימי שישי בבוקר. או שפשוט תיגש למנהל שלך ותאמר לו שאתה מעוניין להתחיל ללמוד. בדרך כלל מעסיקים מעודדים לימודים של העובדים שלהם. מקווה שכך יהיה גם אצלך.
בברכה, שני
ד
דניאל
שאלה אחרונה
בזמן שחיכיתי לתשובה בפורום, די חרשתי את האינטרנט. אני רק לא מבין דבר אחד. האם עליי לעבור את כל הבחינות, ורק אז לנסות להתקבל לבית השקעות, או שעליי לנסות להתקבל לבית השקעות כרגע, ושהם ישלחו אותי לקורסים? איך זה עובד בדרך כלל? מה הדרך הכי טובה להתקבל ולהתפתח בתוך חברה?
תודה!
ש
שני יונגר
להתחיל מלמטה
שלום דניאל,
אני בעד תהליכים מקבילים, גם לחפש עבודה בתחום וגם להתחיל ללמוד או לפחות להירשם בינתיים ללימודים. בשלב ראשון לא הייתי מצפה שישלחו אותך לקורסים. מצב השוק כיום הוא כזה שיש יותר מידי אנשים עמוסים בניסיון שמחפשים עבודה. התוצאה היא שמעסיקים מעלים את רף הדרישות לתפקידים זוטרים בגל המצב הזה. לכן צריכים לקחת בחשבון שמתחילים מלמטה ועובדים קשה כדי להצליח ולהתקדם. הרבה מתחילים בכל תפקיד זוטר שמצליחים לקבל או בחברות העסקות במסחר בניירות ערך או אפילו בתפקידים זוטרים ביותר בבנקאות. עם קצת ניסיון וכמה קורסים במקביל לעבודה וחלקם במסגרת העבודה אתה יכול בהחלט להתחיל לחפש את הקידום.
בברכה, שני
ש
שני יונגר
לימודי שוק ההון
שלום דניאל,
1. סביר להניח שכן. את התעודה שלך ואולי סילבוסים רלוונטיים תתבקש להביא איתך למכללה בה תלמד את הקורס. בהתאם לקורסים שלמדת במהלך התואר תוכל לקבל פטורים מסוימים. 2. ככל הנראה כן. חלק מהמכללות מקיימות גם לימודים אונליין של קורסי ההסמכה.
בברכה, שני
ר
רביד
דניאל
תואר במשפטים ומנהל עסקים לא מזכה אותך בפטור מבחינות היסוד של בחינות הרשות לניירות ערך.