תואר ראשון במדעי החיים ומדעי הרפואה באוניברסיטת ת``א
תואר ראשון במדעי החיים ומדעי הרפואה באוניברסיטת ת"א
עדן
1 תגובות
יש לי כמה שאלות בנוגע למסלול המשולב של מדעי החיים ומדעי הרפואה:
1. יש גיל מינימלי שהאוניברסיטה דורשת לתחילת הלימודים במסלול זה? 2. מה המחיר לערך עבור שנת לימודים במסלול זה? 3. מתי מסתיימת ההרשמה לאוקטובר 2020? 4. הבנתי שישנה דרישה להגיע עם ידע מקדים במתמטיקה ופיזיקה, מאחר וקורסים בנושאים אלו אינם כלולים בקורסי החובה בתוכנית הלימודים (לעומת תוכניות הלימודים של מסלולים חד חוגיים במדעי החיים). יש איזשהם מבחנים או קורסים בתחומים האלו שצריך לעשות לפני תחילת הלימודים, המהווים תנאי קבלה למסלול הזה? 5. איזה קורסי בחירה קיימים במסלול זה? אתר האוניברסיטה מפרט רק את קורסי החובה. 6. אני מתלבטת בין המסלול הנ"ל לבין אחד המסלולים החד חוגיים במדעי החיים. שמתי לב שהרוב המוחלט של המסלול המשולב עוסק ברפואה, ושהחלוקה אינה שווה בין זה לבין ביולוגיה, אך בסופו של דבר מקבלים תואר בביולוגיה.. איך זה מסתדר?.. 7. אם אחליט בעתיד שלא להמשיך ללימודי רפואה, איזה אפשרויות תעסוקה יש לי במידה ואעשה רק את התואר המשולב?
תודה מראש:)
נ
נועה חזן
תואר ראשון במדעי החיים ומדעי הרפואה באוניברסיטת ת"א
שלום עדן,
1. לרוב, הלימודים פונים לבני 20-21 ומעלה שסיימו שירות צבאי/לאומי/אזרחי מלא. 2. שנת לימודים עולה בין 11,000-13,000 ש"ח לא כולל תוספות. 3. ההרשמה לאוקטובר אמורה להיסגר בקרוב (אזור חודש אפריל) אבל בגלל הקורונה לא ברור ולכן מומלץ לפנות ישירות לפקולטה במייל או בטלפון במידה והם עובדים מהמשרדים. 4. כחלק מתנאי הקבלה נדרשים המועמדים להציג בגרויות במתמטיקה ופיזיקה ברמת 4 יח' או מכינה / השלמה מתאימה בתיאום מראש עם הפקולטה. 5. באתר מופיעים קורסי הבחירה - ניתן לבחור קורסים מתוך הקורסים הקיימים בפקולטה לרפואה ובפקולטה למדעי החיים והנהלת התכנית צריכה לאשר אותם. 6. כמובן שהחלוקה אינה שווה היות ולימודי רפואה הם הרבה יותר מורכבים ועמוסים ולכן נדרש חלק הרבה יותר גדול שלהם. 7. מי שלא מעוניין לעסוק ברפואה בסיום התכנית יכול לעסוק במחקר, לפנות ללימודי תואר שני ולעבוד במעבדות שונות בתחומים הקשורים דווקא למדעי הרפואה (כימיה, ביולוגיה וכדומה).
לפרטים נוספים והרשמה אני ממליצה לך לפנות למוסד הלימודים עצמו.