היי, אני בת 21 חיילת משוחררת ורוצה להתחיל ללמוד כבר בקרוב. (אולי כבר השנה). התחלתי את חיפושיי אחרי מכללה או אוניברסיטה כבר לפני שבועיים אבל אני נורא מבולבלת.
תוכניות הלימוד לא ממש אומרות לי משהו ואני בעיקר מחפשת בפורומים תשובות אבל עדיין לא הצלחתי לקבל תשובה על היכן כדאי לי ללמוד תקשורת?
אני ממש אשמח אם תעזרו לי. הכל ממש מבלבל...
ש
שני יונגר
לימודי תקשורת
שלום רינת,
ראשית השאלה היא איזה תחום בתקשורת הוא זה שהכי מעניין אותך? תקשורת בשיווק בפולטיקה בטלוויזיה או כל תחום אחר.
שנית ישנם מסלולי לימדו ללימודי תקשורת גם באוניברסיטאות וגם במכללות. הלימודים באוניברסיטאות הם לימודים המעניקים תארים יוקרתיים של אוניברסיטה המאפשרים דלת פתוחה לכל מוסד אקדמי בעתיד ומבטיחים שתלקחי ברצינות תמיד בכל מקום העבודה. עם זאת תארים ברמה גבוהה יש כמובן גם במכללות בין מוסדות הלימוד תמצאי את: מכללת אורנים- תעודת הוראה ותקשורת מכללת נתניה- תואר ראשון בתקשורת מכללת ספיר- תקשורת יצירה וביקורת, אומנות הקולנוע והטלווזיה, תקשורת אינטראקטיבית, תרבות יצירה והפקה. מכללת הדסה בירושלים- תקצורת צילומית, פוילטיקה ותקשורת קרית אונו- תקשורת שיווקית ופרסום מכללת רמת גן סמינר הקיבוצים- תעודת הוראה בתקשורת וקולנוע מכללת עמק יזרעאל המרכז האוניברסיטאי אריאל בשומרון- תקשורת המונים ועוד.
רינת, בסופו של דבר כדאי שתבחרי במסלול שהכי מעניין אותך והכי מתאים לך גם מבחינת מיקום וגם מבחינת עניין בתואר. מומלץ שתלכי לפגישות ייעוץ במספר מוסדות, אם תרצי עזרה בפנייה למוסדות הלימוד העזרי בשירות החינמי של האתר. אין כמו מראה עיניים ואין כמו להגיע לפגישת ייעוץ.
בברכה, שני
ל
ליהיא
לימודי תקשורת
חשוב לציין שבמספר מכללות ישנו דגש על לימודים מעשיים, להבדיל מאוניברסיטאות מסויימות. כך שתואר אוניברסיטאי אכן יבטיח שתילקחי ברצינות במקומות עבודה, אך עם זאת תואר ממכללה (ואני לא בטוחה האם כך הדבר בכל מכללה בה יש לימודי תקשורת) יעניק לך יתרון בתחום המעשי - אם פנייך מועדות למקצוע העיתונאות, השיווק או הרדיו.
ש
שני יונגר
תודה על ההארה
תודה ליהיא,
אכן המכללות היו חייבות להבדיל עצמן מהאוניברסיטאות לולתת ערך מוסף ללימודים אצלן בדרך שונה מזו שבאוניברסיטאות. מכיוון שאין במכללות מחקר, אז חייב להיות בהן ערך מוסף מספיק משמעותי כדי התארים יהיו בעלי תוכן. לפיכך, מרבית המכללות מגייסות לשורותיהן את אנשי המקצוע מהשורה הראשונה בכל תחום שאינם בהכרח עוסקים במחקר.
בנוסף, לשכפל את התוראה המדוייק המאוניברסיטאות היה שם את המכללות בתחרות שבה הכוחות אינם שווים. כאשר המכללות יכולות להציע מסלולים מגוונים כגון כאלו בעלי פרקטיקה רבה יחסי הכוחות הופכים "הוגנים" יותר.
אין בדברי לשלול או להמליץ על מוסד לימודים כזה או אחר.