היי חברים, אני סטודנטית לתקשורת, אבל מתחילה לחשוב על היום שאחרי - ולא ברור לי כל כך מה עושים בפועל עם התואר? אני לא מעוניינת לעבוד בטלוויזיה או ברדיו, אלה תחומים שפחות מעניינים אותי. הצעות מישהו? תודה מראש.
ל
ליאורה קוגן
אף אחד?
ש
שרון - המסלול האקדמי
עבודה לאחר התואר
הי ליאורה
לא חייבים לעבוד בטלוויזיה או ברדיו עם התואר בתקשורת. בוגרים יכולים לעבוד גם בתחומי הפרסום, יחסי הציבור והדוברות, כמו כן להתעסק בהפקות וובתחומי שיווק שונים.
מבחינת תעסוקה לאחר לימודי תואר בתקשורת השאלה היא במה בחרת להתמחות במהלך לימודייך? האם התואר הינו במתכונת דו חוגית (תקשורת+ תחום נוסף)? מה החלום שלך? ומה מעניין אותך? היכן תרצי למצוא עצמך עם סיום התואר?
מעבר לתחום לימודייך, באמצעות לימודי התואר הראשון את רוכשת מויומנויות שונות כמו ניהול או התנהלות מול גופים/אנשים, למידה מהירה של חומר עיוני או מעשי והיכולת לנהל בכמה מישורים תחומים רבים בחייך. מיומנויות אלה יכולות לעזור לך במציאת עבודה גם אם היא לא קשורה ישירות לתחום לימודייך.
בהצלחה.
שרון
מ
מעין
תואר בתקשורת..
בעיקרון, טלוויזיה או רדיו זה יותר עיתונות. לא יודע איפה למדת את התואר, אבל באוניברסיטה שאני למדתי בה כמעט לא היה את אלה. רק פה ושם ברמה של סדנה.
תואר בתקשורת יכול לפתוח לך הרבה אפשרויות. מדיה חברתית, קופירייטינג, ייעוץ אסטרטגי, דוברות וכן הלאה. אם את רוצה תארים מתקדמים יותר, גם כיוון של מחקר ואקדמיה.
בכל אופן, צפי לשבועות ראשונות קשים בעולם התעסוקה, כי התואר לא מכין לכל ההיבטים של העולם הזה.
בהצלחה!!
ר
רועי ברגיל
שאלת השאלות
היי ליאורה, אני חושב שכולנו נתקלנו בשאלה הזו לפחות פעם אחת מאז שהחלטנו ללמוד תקשורת. זה לא פשוט, כי היום על כל מקום פנוי בתקשורת יש לדעתי כמה עשרות ואפילו מאות שמתמודדים. צריך לנסות לגשש בכמה כיוונים תוך כדי התואר, ולקוות לטוב. הכל עניין של מזל ואחרי זה, אם את באמת טובה, תגיעי לכל מקום. בהצלחה!
d
danitoosh23
לימודי תקשורת
גם אני חושבת על אותם דברים בדיוק. כרגע אני בכיוון של מדיה חברתית, נשמע לי שזה ודוברות אלו דברים שאפשר להתבסס על מה שלומדים בתואר. תמיד תוכלי גם להמשיך באקדמיה :)
ש
שירן...
תואר בתקשורת...
בדיוק יש לי את אותה התלבטות , מה עושים עם תואר בתקשורת? אפשר תשובה פחות כללית?