שלום. שמי יוסף ואני בן 24 ועדיין לא החלטתי מה ללמוד. אני מצד אחד מאוד נמשך לתקשורת וזה מעניין אותי מאוד מצד שני אני אוהב מאוד מחשבים. אני מתכוון להתחיל ללמוד שנה הבאה.ואני לא יודע לאור המצב בשוק התקשרות האם כדאי בכלל ללמוד תקשורת. יש לי פחד גדול שאני אסיים את התואר אני אמצא את עצמי מחפש עבודה בתחום אחר.
ד
ד"ר רונית שבילי
האם כדאי ללמוד תקשורת היום?
יוסף שלום
בחירת תחום הלימוד רצוי שתשקל ממספר בחינות: התאמת דרישות התחום לכישורים האישיים, לתכונות האישיות ולייעוד וחזון של האדם ספציפית. לגבי התעסוקה, אני מציעה לך לבדוק במודעות דרושים את היקף התעסוקה בתחום התקשורת ובתחום המחשבים ולהשוות ביניהם כולל היבטים נוספים כמו: שכר. בכל מקרה, שוק העבודה הינו דינמי וההתלבטות הנ"ל רלבנטית לכיום ויתכן שתהיה פחות רלבנטית בסיום הלימודים. במידה ולא תצליח להתמקד מומלץ לשקול הכוון תעסוקתי.
בברכה דר' רונית שבילי מאמנת אישית עסקית תעסוקתית
י
יוסף
האם כדאי ללמוד תקשורת היום?
אני יודע שאם אני בוחן את השוק מבחינת עבודה אז כל דבר לוקח לטובת המחשבים. אבל האהבה האמיתית שלי היא תקשורת וזה מאוד מעניין אותי. גם תמיד הייתי עוסק בזה אם זה לכתוב לאתר/בלוג כזה או אחר. כמובן שגם מחשבים אני אוהב מאוד. והשאלה שלי היא האם ללכת על האהבה שלי או ללכת על משהו שאני יודע שיתן לי משכורת טובה אבל תמיד תחושה של -"למה לא עשיתי תואר בתקשורת" .
תודה על העזרה.
ד
ד"ר רונית שבילי
שילוב תקשורת ומחשבים יחד
שלום יוסף
מה דעתך על אפשרות של שילוב של התחומים. למשל, תקשורת באינטרנט, תחום התקשורת האינטראקטיבית שכולל את תחום האנימציה, עיצוב לאינטרנט, עיצוב לטלוויזיה, כתיבת כתבות באתרי התקשורת באינטרנט וכו' שזהו בהחלט תחום מתפתח כיום. הבחירה בין ענין וייעוד לעומת שכר גבוה צריכה להיות רק שלך. קח בחשבון שמרבית מזמננו אנו משקיעים בעבודה. לוותר על חלום בהיבט זה עלול להיות בעל השלכות על רמת האושר בהמשך וכפי שכתבת בעצמך יכול להשאיר תמיד שאלה פתוחה. נ.ב. תאר לך שכולם היו בוחרים במחשבים בגלל השכר, לא יכולנו להתקיים...