שלום, יש לי תואר ראשון בביולוגיה ואני מעוניינת לעשות תואר שני בהנדסת תעשייה וניהול לשם גיוון ושינוי מקצועי. רציתי לדעת האם תואר שני בהנדסה למעשה יגדיר אותי כמהנדסת למרות שאין לי תואר ראשון בהנדסה אלא התחום מדעי אחר? והאם כדאי מקצועית לעשות תואר שני בתחום אחר?
ש
שני יונגר
תואר שני בהנדסה לבוגרת לימודי ביולוגיה
שלום שימרית,
שאלה מצוינת. התשובה היא לא. רק תואר ראשון בהנדסה נותן גם את ההגדרה של מהנדס לבוגר מסלול הלימודים. כשאת מדברת על לימודים מבחינה מקצועית זה ברור לןי שאת רוצה ללמוד את מה שישלים לך את החלק המקצועי שחסר בתארים ראשונים מדעיים. לכן, אני ממליצה מאוד שתחילטי בדיוק החלטה מקצועית. אני רוצה שתבחרי לפי המקצוע שאת מחפשת לא רק לפי שמות של תארים. תואר ראשון בביולוגיה הוא קרקע מצוינת להמשך לימודים מקצועיים במגוון תחומים. השאלה היא במה את רוצה לעסוק ולא מעבר לכך.
בברכה, שני
ש
שימרית
תואר שני בהנדסה לבוגרי ביולוגיה
היי שני, תודה על המענה. העניין הוא שאני מאוד מבולבלת וקשה לי להתמקד בלימודי המשך. אין לי מקצוע מוגדר אותו אני מחפשת אבל אני כן מחפשת להתפתח בחברות ולא בעבודה מעבדתית למרות שתחום המדעים מאוד מעניין אותי. אני אדם מאוד דינמי שסביבת העבודה שלו צריכה להיות פעילה על מנת שאוכל למצות אותה, ואני מאוד אוהבת לעבוד עם אנשים. לכן חשבתי שתואר שני בהנדסה ייתן לי את הכלים למצוא עבודה בתחום שאוינו מחייב אותי להיסגר בתוך מעבדה. האם תוכלי להנחות אותי מהן האפשרויות שלי להמשך לימודים מקצועיים ובאילו תחומים? זה מרגיש לי קצת שלימודי תואר ראשון בביולוגיה כובלים אותי לעיסוק בתחום אחד