שלום לכולם, אני מתעניינת בלימודי תואר ראשון בהנדסה ומאוד מושך אותי התחום של המכשור הרפואי. 1. שמעתי מרבים כי לפני שנים כשהתואר הזה היה עדיין טרי לא היה ביקוש רב למהנדסי ביו רפואה, האם כיום המצב בשוק שונה? יתכן שבעוד 4 שנים יהיה ביקוש רב יותר למהנדסי ביו רפואה? 2. האם התואר הראשון בהנדסה ביו רפואית מקנה בסיס רחב ומקיף בתחום ההנדסה או שהוא תואר בסיסי מידי בגלל שהוא משלב קצת מכל הנדסה? 3. האם עדיף ללמוד מכונות/חשמל כתואר ראשון כדי להשתלב בפיתוח המכשור הרפואי? 4. מה הן המשרות של המהנדס הביו רפואי בשוק בעבודה? 5. האם מהנדסי הביו רפואה שמוצאים עבודה בשוק עובדים בעבודות המשקפות את מה שלמדו בתואר?
תודה רבה, אלה
ש
שני יונגר
עדיפות להנדסת מכונות
שלום אלה,
קשה לענות על שאלות ביקוש, כאשר אנחנו מדברים על עוד 4 שנים מהיום, לפחות. השוק בישראל בשנים האחרונות הוא מאוד לא יציב ולכן ביקושים יכולים לעלות ולהתרסק. לכן ההצעה הטובה ביותר עבורך, לדעתי היא שתבחרי בתחום גנרי כמו הנדסת מכונות, אשר תוכלי מהם להמשיך ללמוד לתחום הביו רפואי במידה ותראי שאת נכנסת לתחום הזה בעתיד. תחום המכונות הוא הבסיס והלב של רוב ההנדסאות ולכן תמיד תהיה בו עבודה כזו או אחרת. זה ממש לא יגביל אותך לטעמי בתחום הביו רפואי. אני באופן אישי אם צריכה להמליץ ממליצה לא לבחור בנישות כמו ביו רפואה אשר מגבילות לתחום מסוים ומעדיפה שתבחרו התחומים רחבים יותר, כדי ליצור רשת ביטחון תעסוקתית בעתיד.
ביקוש להנדסה ביו רפואית
שלום, אני אקדים ואומר שאני ראש מחלקה להנדסה רפואית במכללת אפקה לפני שאתייחס לשאלות. תחום ההנדסה הביו רפואית אכן צעיר יחסית להנדסות אחרות. התחום התפתח בעקבות דרישה של שוק ההנדסה הרפואית למהנדסים אשר יכולים לתת מענה לצורך לפתח טכנולוגיות מתקדמות לצרכיים רפואיים. מהנדסי מכונות או חשמל אינם מכירים את המערכות הפיזיולוגיות המסובכות ולכן כאשר מתבקשים לפתח מערכות אשר נועדו לגוף האדם לא מבינים לעיתים את המורכבות. במידה והינך מעוניינת לפתח מערכות מיכניות לכלי רכב, למערכות להפקת אנרגיה, מערכות המנצלות אנרגיה, למערכות מיזוג אוויר, מכונות ייצור, מערכות לשימושים ביתיים וכדומה אין ספק שהמקצוע שכדאי לך ללמוד הוא הנדסה מיכנית. אולם אם את מעוניינת לפתח מיכשור רפואי או לפתח אלגוריתם לעיבודי תמונות או אותות רפואיים, להשתתף בתכנון ובקרה של ניסויים קלינים וללמוד להשתמש בשיטות חישוביות על מנת להבין את ההשפעה של התקנים המוכנסים לגוף האדם וכדומה מומלץ ללמוד הנדסה רפואית או הביורפואית לגבי הביקוש לבוגרים, אי אפשר לחזות כיום מה יהיה מצב השוק בעוד ארבע שנים, אולם שוק ההנדסה רפואית הוא השוק המתפתח ביותר וכיום מרבית בוגרי המחלקה להנדסה הרפואית מועסקים בתחום. בהצלחה ענת