אני בהתלבטות בין לימודי הנדסה ביורפואית לבין הנדסת חשמל. ברור לי שאני מעדיפה הנדסה ביורפואית אבל כשהעמקתי בנושא שמעתי מהרבה אנשים בתחום שזה תואר לא מספיק פרקטי ולא מספיק מעמיק ושיש לו פחות ביקוש בשוק העבודה. בנוסף הוא יותר צר ולא פותח הרבה דלתות תעסוקה, ולכן עדיף להתחיל עם הנדסת חשמל ולקחת בתואר קורסים שקשורים לביורפואה ואז אולי להמשיך לתואר שני בהנדסה ביורפואית. הנדסת חשמל גם מעניינת אותי אבל פחות. מצד אחד חבל לי להשקיע ארבע שנים של עבודה קשה בתואר שפחות מעניין אותי, ולדחות את מה שמעניין אותי בארבע שנים לפחות. מצד שני אני לא רוצה לעבוד קשה ארבע שנים ולהתאכזב ממה שיחכה לי בחוץ. אשמח לדעת האם התואר בהנדסה ביורפואית באמת נחשב לא מעמיק? איך שוק העבודה? וכל מידע שיעזור. תודה :)
ש
שני יונגר
הנדסת חשמל או ביורפואה?
שלום יונת,
לומר שהנדסה היא לא מעמיקה אני ממש לא יכולה. אין לימודי הנדסה לא מעמיקים. אך כן קיימים לימודי הנדסה שהם בתחום נישה יחסית צר המאפשרים תעסוקה בתחום מאוד מסוים וכאן תהיי מאוד מושפעת מתנודות השוק של גיוס עובדים לתחום. אני מסכימה עם מה שאמרו החברים שלך, אם תלמדי הנדסת חשמל ותקחי קורסים בביורפואה ואולי תכנסי לעומק בתואר השני תהיה לך התמחות רחבה הרבה יותר וכך יש סיכוי טוב יותר שתמצאי מקום עבודה לאחר הלימודים כי גם פה לא תמיד קל (בהנדסת חשמל ללא ניסיון). אני באמת לא רוצה שתתאכזבי וחשוב לי לדעת שתעשי בסופו של דבר משהו שמעניין אותך שאת אוהבת. קחי בחשבון שיאכזבות בדרך סביר להניח שצפויות לך בכל מקרה, אבל אם יש לך מטרה ברורה של מה שאת רוצה להשיג בחיים, הן יהוו רק מכלות וקושי שכשתעברי אותו תתקדמי עוד צעד למטרה שלך.