שלום שמי מייק אני בן 16 ולומד בכיתה יא', אני עושה פסיכומטרי השנה ויש לי שאלה. קשה לי במקצועות רבי מלל אך קל לי במקצועות כמו אנגלית ומתמטיקה, מקצועות רבי מלל 'הורסים' לי את ממוצע הבגרות. השאלה שלי היא: אם יש לי ממוצע של 70 בבגרויות ו5 יחידות במתמטיקה ציון 70+ ואנגלית 5 יחידות ציון 80+ ופסיכומטרי של 550,ללא פיזיקה, האם יהיה מקום שיהיה מוכן לקבל אותי להנדסת מחשבים?
ש
שני יונגר
אלו ציונים נמוכים מידי
שלום מייק,
אלו ציונים נמוכים מידי ללימודי הנדסת מחשבים. אם זה חשוב לך זה הזמן לקחת מורה פרטי ולהתחיל לעבוד על ציונים גבוהים בכל הבגרויות. כמו כן, פסיכומטרי של 550 הוא מאוד נמוך. זה הזמן להשקיע, אחרי השירות הצבאי זה רק הופך קשה הרבה יותר.
למה לעשות פסיכומטרי עכשיו?
אם אתה חושב/יודע שהציונים שלך לא יספיקו למקצוע העתידי שאתה רוצה או בכללי לכוון שהוא הנדסה ,לא ברור לי למה אתה עושה פסיכומטרי כרגע ולא לאחר הצבא או התיכון (לפני הצבא), לפי מה שאני יודע ברוב המקרים שילוב של לימודים בתיכון+פסיכומטרי פוגע בציונים של שניהם, אם הייתי במקומך הייתי מתרכז בבגרויות,פסיכומטרי יחכה קצת;)
ש
שני יונגר
הכל עניין של החלטה
שלום,
אני ממש לא מסכימה איתך. קורס הפסיכומטרי והבחינה מתקיימים בתקופה שבה אין עומס של לימודים או בחופשות ולכן לא אמורה להיות בעיה השלקיע בשניים ועדיין להצליח. מה גם שמרבית המועמדים לתואר ראשון חוזרים על הבחינה לפחות פעם נוספת, לכן אין מניעה ללמוד לבחינה לראשונה במהלך התיכון כאשר מורגלים בלמידה שזה מאוד קשה אחרי הצבא. אך כמובן הכל תלוי בהחלטתכם האישית ובבחירה שלכם מה לעשות.