שלום, אני מעוניין להתחיל ללמוד הנדסת מכונות בטכניון באוקטובר 2017, כרגע הפסיכומטרי שלי הוא 694 וביחד עם הממוצע בגרויות הנוכחי הסכם שלי הוא 83.5.
לפי אתרים מסוימים הסכם שדורשים להנדסת מכונות הוא 82-84 כך שהרגשתי טוב עם עצמי עם הסכם הנוכחי,אך באתר של הטכניון פרסמו את סיפי הקבלה המשוערים לשנת הלימודים הקרובה והסכם הדרוש הוא 85,האם העלו אותו רק בגלל שזה כבר הרשמה מאוחרת? והתקבלו לפני כן כאלה עם סכם נמוך יותר מ 85?
כשהתקשרתי למזכירות הן נורא הלחיצו אותי ואמרו באופן חד משמעי זה הציון ואי אפשר להתקבל אפילו עם 84.9...
כך או כך אני מעוניין לשפר פסיכומטרי במועד דצמבר,שיפור של כ15 נקודות יעלה לי את הסכם ל 84.5 +- אך עדיין זה לא מעל 85...לכן האופציה היחידה שלי היא גם להשלים 5 יחידות פיזיקה.
אני שואל את זה כי להשלים 5 יחידות פיזיקה יכול להיות מיותר במידה והסכם הדרוש הוא באמת נמוך יותר.. במידה ובינואר (כשיפרסמו את הסכם החדש לקראת 2017) אעמוד בסכם שידרשו,ואז לאחר כמה חודשים יעלו אותו,יתייחסו לציון שלי ביחס לסכם כשנרשמתי או ביחס לסכם הנוכחי?
ש
שני יונגר
לימודי הנדסת מכונות וסיכויי קבלה
שלום בן,
אנסה לעשות לך קצת סדר. לפני הכל כדי ללמוד בטכניון פיזיקה היא הכרחית ברמת 5 יחידות ואם לא תעשה בגרות בפיסיקה בכל מקרה תידרש לעבור מכינה בטכניון להשלמת הפיזיקה ולכן כבר עדיף כחלק משיפור הציונים שלך לעשות בגרות ברמת 5 יחידות בפיזיקה . שנית, מכיוון שהביקוש למסלול הוא מאוד גבוה סביר להניח שהסכם לא ירד, לכן גם במקרה הזה אין ממש פשרות. לסיכום, נסה עד כמה שתוכל לשפר את הפסיכומטרי וכן עבור בגרות של 5 יחידות בפיזיקה בציון הכי גבוה שתוכל, כדי שלא יהיה לך שום ספק לגבי היכולת שלך להתקבל ללימודים.