שמי שי ואני שף במקצועי. לאחר מספר שנים של עבודה בתחום הגעתי למסקנה שאופי העבודה נורא שוחק ולא אוכל להמשיך בתחום במסגרת תפקידי לעוד זמן רב ולכן אני שוקל הסוות מקצוע. הייתי רוצה להתייעץ לגבי הנדסת מזון/טכנולוגיית מזון.
אני, מן הסתם בהכשרתי ומנסיוני, אוהב להתעסק עם טעמים. האמת היא שפשוט לא ברור לי בדיוק הסדר ההיררכי במפעל בפיתוח מוצרי מזון חדשים. האם המהנדס/הטכנולוג מזון הם אלו שקובעים את טעם המוצר או שהם מתעסקים יותר בכימיה, פיסיקיה, אופן שימור ורכיבים, וישנו שף שעובד איתם וקובע את אופי המוצר מבחינת טעם נטו.
מעולם לא התעניינתי בכימיה או פיזיקיה, והייתי רוצה לשאול מה עליי ללמוד על מנת לעבוד בתור אותו "מפתח טעמים למוצרים".
האם מדובר בטכנולוגיית מזון, הנדסת מזון, ביוכימיה או שבכלל אין לזה קשר לתפקיד שבו אני מעוניין?
האם יש ישנם מוסדות לימוד ממולצים במיוחד למקצוע הספציפי הנ"ל לטעמך? (גם בארץ וגם בחו"ל)
מה מצב השוק בארץ ובעולם לגבי פיתוח מוצרי מזון וטעמיהם?
מה ההבדל בין שף מחקר ופיתוח לבין טכנולוג מזון? היכן הכי כדאי ללמוד את הדיסציפלינות הנ"ל בצורה הכי טובה? מה גובה השכר בתחום?
אודה לכם מאוד אם תוכלי לעזור לי ולענות לי על השאלות האלו,
בתודה שי.
מ
מיטל ווארפול
בחירת לימודים-הנדסת מזון
שלום שי, קיימים הבדלים בין מהנדס מזון והנדסאי כימיה:
התמחות בהנדסת מזון וביוטכנולוגיה בטכניון: התמחות המכשירה אותך לעסוק בבקרת איכות בתחום טכנולוגית המזון. כלומר כמהנדס מזון תעסוק בעקרונות טכנולוגית מזון, כימיה ומיקרוביולוגיה של מזון, תהליכי שימור בטכנולוגיות מזון שונות, ושיטות לאנליזה ובדיקות של איכות מזון וכו'.....
לעומת זאת כהנדסאי כימיה (מכללת תל חי) שהתמחה בטכנולוגיות מזון תעבוד באגף ייצור, ותיקח חלק בכל שלב של תהליך ייצור המזון החל משלבי התכנון הראשוניים ועד לשלב הסופי של בקרת האיכות על המוצר. הנדסאי כימיה מזון אחראים על מיכון משוכלל, וגם על ביצוע בדיקת איכות תהליכים, כמו כן במסגרת תפקידך תפקח על תנאי ייצור ותנהל צוותי עובדים שמפתחים מוצרים חדשים וכו'....
עליך לקבל ייעוץ אישי בכל אחד מהמוסדות שציינתי ולהחליט מה קרוב יותר לליבך