היי, אני מתלבטת המון זמן בקשר לתחום הלימודים. כנראה הכנסתי שיקולים רבים נוספים לפני שבחרתי את המקצוע , מה שמנע ממני לקבל החלטה שנכונה עבורי. אני יותר ריאלית וחושבת שמתאים לי תחומי הניהול . אני בוגרת 5 יחידות מתמטיקה ו5 יחידות מדעי המחשב. לכן חשבתי ללכת לכיוון ההנדסה, בהתחלה חשבתי על הנדסת מערכות מידע ומדעי המחשב, אך לא בטוחה שתכנות זה הייעוד שלי גם אם אוכל להיות טובה בזה. אני מחפשת משהו יותר דינאמי בעבודה, לכן חשבתי על הנדסת תעשיה וניהול , תחום הייצור לא מעניין אותי , לגביי ההתמחות במערכות מידע - אני לא יודעת אם זה מה שאני חושבת שזה אומר, ואם באמת יש אפשרות להשתלב בהייטק ומה התעסוקה של בוגרים בתחום? המון אנשים אמרו לי שההנדסה הזו כללית מדיי ומרוב שלומדים המון תחומים לא באמת מתמקצעים במשהו מסויים, שרוב הבוגרים לא עובדים בתחום בו למדו לאחר מכן ושהשוק מוצף , ראיתי בתעשיה וניהול אפשרות גם להמשיך לתחומי הכלכלה אך לא בטוחה שאחרי שני קורסים בתחום בשוק העבודה יקבלו בוגר של תעשיה וניהול לעבודה בתחום. בנוסף חשבתי אולי ללכת לכיוון של ראיית חשבון אך אני לא מכירה את התחום הפיננסי ולא יודעת אם אתחבר לסגנון עבודה, גם על זה שמעתי המון דעות - שזהו תחום אפור. (שוב מגביל את העיניין והדינאמיות שאני מחפשת). אולי עדיף לי למצוא מסלול דו חוגי שירחיב לי את האפשרויות (לתחום גם ריאלי וגם חברתי- ניהולי) מאשר ללכת להנדסת תעשייה וניהול?
אשמח לעזרה והכוונה תודה
ש
שני יונגר
הקריירה שלך תלויה בך ובבחירות שלך לאורך כל הדרך
שלום מירב,
קשה לי לומר לך בדיוק מה ללכת ללמוד. אני מניחה שבכל מסלול לימודים ובכל הנדסה תוכלי למצוא את המסלול המקצועי לאחר מכן שיתאים לצרכים שלך כמו כל העניין של הדינאמיות. עכשיו כדאי מאוד שתנסי למקד את תחום העניין שלך בעבודה עצמה. אם תעשיי וניהול כללי מידי לטעמך אז בחרי בהנדסה אחרת. בסופו של דבר מה שאת תעשי מהקריירה שלך תלוי מאוד בך ובבחירות שלך לאורך הדרך. אני ממש לא שוללת אף אחד מהמקצועות שציינת כאן, אני בהחלט חושבת שבמצב השוק של ימינו עליך להתעלם מעניין העומס בשוק ולהתמקד במטרה ברורה שאליה את רוצה להגיע. ולכן אני ממליצה לך מאוד ללכת לייעוץ מקצועי ולאבחון מקצועי של היכולות המדויקות שלך. אלו יעזור לך לדייק את הבחירה. ההשקעה היא השקעה כדאית ומשתלמת ביותר.