הייתי רוצה עצה לגביי לימודים לתואר ראשון של הנדסת תעשייה וניהול, אני מעוניינת להתחיל ללמוד את התחום הנ"ל, העניין הוא שמהתייעצות עם אנשים שהיו קרובים לתחום.. העצה שלהם הייתה לא להתקרב ללימודים האלו, שאין בהם אפשרויות תעסוקה והשכר דיי ירוד.. האם יש משהו נכון במה שהם אומרים? בנוסף הייתי רוצה לדעת האם ישנם תחומים משיקים לתחום הזה שניתן ללמוד כתואר ראשון..:) תודה רבה
נ
נועה סטרוז
לימודים ועבודה - הנדסת תעשייה וניהול
שלום שירי,
הנדסת תעשייה וניהול הוא תחום יחסית רחב בעולם ההנדסה. לומר שאין בו עבודה זה בעייתי היות ויש מפעלים וחברות רבות המחפשות בוגרים של המסלול כדי לשלבם בתעשייה. עם זאת, חשוב לציין כי היות ומדובר במסלול מאוד מבוקש שיותר ויותר תלמידים נרשמים אליו כל שנה רק הטובים ביותר משתלבים במקומות עבודה עם משכורות גבוהות במיוחד.
השכר בתחום משתנה מאוד בין משרה למשרה ולכן צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המשכורות במשרות השונות בתחום.
לגבי תחום משיק - קשה קצת למצוא תחום דומה או קרוב. למרות שמדובר בהנדסה אין זה דומה לאף אחד מהמסלולים האחרים ולכן אם אינך מתעניינת בנושא ספציפי אחר בתחום ההנדסה, כמו למשל חשמל, כימיה או מכונות אני ממליצה לך להמשיך במסלול של הנדסת תעשייה וניהול.