שלום. אני כבן 30 אוטוטו ובלי לימודים גבוהים. אני מעוניין בתואר מדעי, אך גם כשיהיה לו אופק בשוק העבודה. פיזיקה, חשמל, אלטרוניקה ואווירודנמיקה אלו תחומים שמעניינים אותי, אך למיטב הבנתי אלו תחומים הנשלטים בהייטק ושם קצת קשה למצוא עבודה אחרי סיום התואר (גיל 35 - בלימודי ערב).
האם יש בכלל סיבה ללכת ללמוד את הנושא, או האם ישנה הנדסה (פרט לאזרחית) שניתן למצוא בה קריירה לאחר גיל 35?
נ.ב - אני כרגע מועסק במכירות (תחום שאני מאוד אוהב), וחשבתי שאולי ניתן לעשות תואר בהנדסת חשמל בכדי לעבוד כמהנדס מכירות בתחום. דעתכם?
תודה!
ש
שני יונגר
דעתי המסויגת
שלום אילן,
אם אתה רוצה לעסוק במכירות של מוצרים טכנולוגיים או להיות מנהל מוצר בתחום טכנולוגי אז אולי לימודי הנדסאי בשילוב עם תואר ראשון ועדיף שני במנהל עסקים או ניהול טכנולוגיה יכולים להיות מצויינים עבורך. אני מסכימה איתך לגבי הנדסת חשמל שמדובר בהימור מאוד גדול ואני לא רוצה להביע דעה בעניין בגלל נושא הגיל. הייתי בוחנת לפני הכל לימודי הנדסאי ומשם ממשיכה הלאה כי את עולם המושגים והידע הטכני יהיו לך ואתה כבר איש מכירות, אז קח את זה למקום שבו תפיק מכך תועלת. זו דעתי.
תודה על תשובתך
האם ישנה הנדסה שמשתלם ללמוד אחרי גיל 30? תודה
ש
שני יונגר
מאוד תלוי
שלום אילן,
זו שאלה שבאמת קשה לענות עליה. אני מניחה שכל מה שמתאים לעולם ההייטק עדיף ללמוד בגילאים צעירים יותר בגלל הדינמיקה של השוק ולא בגלל שום סיבה הגיונית מעבר לכך. מעבר לזה זה מאוד תלוי במה שעשית עד אותו יום, הרי לא תרצה להתחיל מההתחלה בגיל 35. הייתי לכן בוחרת אולי במקצועות יותר low tech כמו בניין הנדסת סביבה וכו'. ושוב אם אפשר לקשר את תחום הלימודים לתחום שעסקת בו בעבר זה הכי טוב.