שלום רב למקבל/ת ההודעה יש לי התלבטות רצינית לגבי בחירת מקום הלימוד להנדסת תעשייה וניהול. לפי הנתונים אני מתקבל לאריאל ולמכון הטכנולוגי בחולון, ולכן ההתלבטות היא בין שניהם. באריאל התואר הוא הנדסת תעשייה וניהול הקלאסי הכולל בסופו של דבר תואר B.SC ורישום בפנקס המהנדסים והאדריכלים. ובHIT התואר נקרא ניהול טכנולוגיה הוא גם B.SC אך הוא אינו מקנה רישום בפנקס המהנסים. כך שבעצם ההבדל העיקרי הוא תעודת המהנדס. לפי הנאמר לי בHIT ניהול טכנולוגיה הוא פחות כללי מהתואר הקלאסי ומוכוון להיי טק ולתחום הניהולי, ולכן לטענתם תעודת מהנדס היא אינה חובה. השאלה שלי אם אכן כך הם הדברים, או שתעודת המהנדס היא כן חשובה להמשך הדרך להשתלבות בשוק ההעבודה והאם ניהול טכנולוגיה אינו נחשב לתואר איכותי פחות מהנדסת תעשייה וניהול? לאן כדאי לי ללכת ללמוד? תודה רבה ושבוע טוב
ג
גב' רגינה נגרין
תעו"נ מול ניהול טכנולוגי
סער שלום,
אני אענה לך כפי שעניתי לשי -הנדסה! מהנדס זה מקצוע כמו עורך דין או רואה חשבון. מקצוע וקריירה לחיים. עכשיו תעשה את השיקול מה אתה רוצה לעשות כשתהיה גדול וקבל את ההחלטה הנכונה עבורך.
בהצלחה.
ס
סער
תואר B.Sc
ידוע לי כי מהנדס זה מקצוע וקריירה לחיים. השאלה אם תואר B.Sc אינו מספיק כדי להחשב מהנדס מבחינת ביקוש בשוק, דרגות שכר כו'. מה בעצם חשוב יותר התואר B.Sc או הרישום בפנקס? לי נאמר כי התואר הוא שקובע...השאלה האם זה נכון?!
אשמח לתשובה בהקדם ותודה רבה על ההתייחסות לשאלה הקודמת!!
ג
גב' רגינה נגרין
תואר B.Sc.
סער שלום,
B.Sc = בוגר במדעים B.A= בוגר במדעי החברה
כל הלומד מדעים התואר הוא B.Sc. הלימודים נחשבים לקשים יותר ולכן התואר הוא יוקרתי/חזק יותר.
לא הבנתי את השאלה "אם תואר B.Sc אינו מספיק כדי להחשב מהנדס מבחינת ביקוש בשוק, דרגות שכר כו'.
ש
שי
אני ינסה להבהיר
התואר "ניהול טכנולוגיה" ב H.I.T זה סוג של תואר חופף בעצם להנדסת תעשייה וניהול, רק שיותר בכיוון של הייטק, ופחות בכיוון של מפעלים וכאלה למשל ... אח שלי לומד את התואר הזה עכשיו סייים שנה 2 ב H.I.T . בסופו של דבר הוא כן מקבל תואר B.Sc וכן נחשב מהנדס. אם תבדוק את הקורסים ותוכנית הלימודים תראה שבעצם הקורסים דומים מאד, רק שב HIT יש התמחות שלא ראיתי בשאר המכללות, התמחות בניהול פרוייקטים. יכול ליהיות שיש התמחות זו בתואר הנדסת תעו"נ במכללות שונות, אבל לא שאני ראיתי.
ס
סער
החשיבות ברישום בפנקס המהנדסים
כמענה לשאלתך רגינה, ובהמשך לדבריו של שי, מה שאני מנסה להבין זה האם התואר BSc בניהול טכנולוגיה ב-HIT למרות שאינו מקנה רישום בפנקס המהנדסים, נחשב כתואר בהנדסה? והאם בוגר של התואר הזה נחשב למהנדס כמו כל התארים בתעשייה וניהול בשאר האוניברסיטאות והמכללות (התואר של ניהול טכנולוגיה יחודי בארץ ל-HIT )? בוגר של ניהול תכנולוגיה יחשב במקום עבודה כמהנדס לכל דבר (דרג, דירוג שכר וכו'), כמו בוגר של הנדסת תו"נ?? בתודה רבה על העזרה ואיכפתיות סער
ג
גב' רגינה נגרין
תואר B.Sc
הי סער,
התשובה היא חד משמעית לא!!! לא למדת לימודי הנדסה אתה לא מהנדס! סטודנט שסיים לימודים לתואר ראשון במדעי הטבע, החיים והמדעים מקבל תואר בוגר במדעים B.Sc. זה עדיין לא הופך אותו למהנדס. רק מי שסיים לימודי הנדסה נחשב למהנדס.