ב"ה קודם כל תודה מראש אני למדתי בתיכון מתמתיקה ופיסיקה 5 יח' ציונים גבוהים מאוד (99 ו94) יש לי ראש ראלי. בתיכון בכל לימודי ההומני לא הייתי חזק כלל אלא רק במקצועות שממש ענינו אותי אז חרשתי.... באנגלית אני חלש מאוד 4 יח' ציון עובר בלבד (57)... עכשיו אני אחרי תקופה של ישיבה וצבא תקופה ארוכה כ6 שנים, אני בלי פסיכומטרי. אני קצת מבולבל יש לי לבטים בתיכון וגם עכשיו מאוד אהבתי את פיסיקה אך זה נושא כללי מדי.. נראה לי שהכי פרקטי זה ללמוד הנדסה אבל אני לא בדיוק יודע איזה וגם האם להשקיע בפסיכומטרי ולשפר בגרויות וללכת לאוניברסיטה או טכניון או אם אני יכול להתקבל למרכז האוניברסיטאי בשומרון בלי פסיכו', אבל אני ממש לא יודע, שמעתי שמועות שהם לא ברמה וגם שני מכרים שלי דיברו אחד ליד השני על כמיה אחד לומד בטכניון ואחד באריאל אותה שנה, מי שלומד באריאל לא הבין על מה מי שלומד בטכניון מדבר ונוצר לי הרושם שהתואר שלהם לא נחשב לכלום אם הרמה נמוכה... מצד שני מאוד קשה לי עם אנגלית וצריך רמה טובה של אנגלית באוניברסיטאות ובטכניון ונראה לי שיקח לי זמן שאין לי לשפר אנגלית ולגבי הפסיכו' לא הבנתי עד כמה הוא משקף באמת, וכן יש לי עוד חשש קטן בתקופתי בישיבה למדתי על עצמי שאני מאוד אוהב יהדות ומחשבת ישראל אע"פ שנראה לי שאני לא איש הומני לפי החוסר הצלחות בתיכון.. ואני חושש האם משהו השתנה בזמן.. אם ידוע לך איך אפשר לדעת.. שוב תודה מראש
א
אורלי
לימודים באריאל
אני לומדת באריאל, וגם חברים שלי. מחלקות הלימוד פה (ובמיוחד בתחום ההנדסה) לא נופלות משאר המחלקות באוניברסיטאות ומכללות אחרות. כמו כן אנחנו במעבר לההיפך לאוניברסיטה בעז"ה אז אנחנו חייבים להישמע להוראות המל"ג (מעבדות, מחקרים ורמה גבוהה של לימודים.) התנאי קבלה מאוד גמישים, לרוב אפשר להסתדר ללא פסיכומטרי. אני ממליצה לך לבוא, לראות ולהתרשם רק ככה מקבלים החלטה. אל תהיה מוזן משמועות, גם אני כמעט נפלתי בטעות הזאת.. בהצלחה.